Anettes bananbrød!

Bananbrød med mandelsmør og pekannøtter
Godt modne eller overmodne bananer er supert å bruke i matlagingen. Det kan fint brukes til pannekaker, lapper, muffins eller til bananbrød. I tillegg til at du slipper å kaste mat, tilsetter modne bananer naturlig sødme til baksten som igjen gjør at du slipper å tilsette ekstra sukker 🙂 Denne oppskriften på bananbrød har blitt delt med oss av Anette Selnes og vi venter spent på launch av hennes splitter nye hjemmeside! Følg henne på instagram (@anetteselnes) og stay tuned.
Ingredienser (Oppskriften gir to mellomstore bananbrød eller ett stort)
· 4 veldig brune bananer
· 2 brungule bananer til pynt (skjæres på langs)
· 4 egg
· 4 ss smør/ghee/kokosolje
· 1,2 dl mandelsmør
· 1,2 dl kokosmel/mandelmel kan gjerne bruke en kombinasjon
· 1 ss kanel
· 2 ts bakepulver
· 1 klype havsalt
· 1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
· 1-2 never pekannøtter kuttet opp i grove biter som røres inn til slutt
Anettes fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 175 grader
2. Bland banan(ikke pyntebananene), egg, smør/olje og mandelsmør sammen i en kjøkkenmaskin eller blender
3. Tilsett tørrvarene
4. Vend inn pekannøttene til slutt
5. Jeg bruker bakepapir i to brødformer for jeg synes det er enklere å få de pent ut etterpå, men man kan også smøre formene rikelig med smør eller kokosolje
6. Hell røren i formene og legg den oppskjærte bananen på toppen og dytt litt ned
7. La deigen hvile i 10 minutter før den stekes i ca 45-50 minutter
8. Avkjøl på rist i 15-20 minutter (vet det er lenge å vente, men den blir mer saftig så hold ut!)
9. Jeg oppbevarer bananbrødet i et linhåndkle eller liknende på benken, da holder det seg fint et par dager, men hos meg forsvinner det fort!
Håper det smaker!