Apple crumble inspo fra @funkygine

Apple crumble inspo fra @funkygine

Yes, det er fredag! Her begynte vi allerede på onsdag å snakke om hva for noe digg man skulle kose seg med i helgen, og helgens dessert blir en gjentakelse fra forrige ukes suksess da vi testet ut Funkygines smuldrepai med Piano vaniljesaus zero. Den er farlig god, og du kommer til å slikke ut av bollen/glasset når du når bunnen 😛 Desserten er i tillegg uten tilsatt sukker og passer også fint for de som ikke spiser gluten (om du bruker glutenfritt havregryn/havremel).

 

Dette trenger du for en god porsjon til deg selv:

-1 rødt eple
-1 liiiten ss sukrin gold
-1/2 ts kanel

___________________

-25 gram smør
-1 ss sukrin gold
-0,7 dl havregryn
-0,7 dl havremel
-7-8 finhakkede mandler

 

Slik gjør du:

-Forvarm ovnen til 200 grader.

-Fjern skallet på eplet, og kutt det i mindre biter. Bland epletbitene sammen med en liiiten ss sukrin gold og kanel.

-For at smøret skal være noenlunde håndterbart, bør det være romtemperert. Finhakk mandlene og bland mandler, havremel, havregryn, 1 ss sukrin gold og smøret sammen. Get in there, bruk henda!

-Vi stekte eplebitene og smuldrene separert for å pynte i et glass, men det blir nok best med eplene under og smuldreblandingen oppå 😉 Stekes i ca 30-40min (avhengig av ovn).

-Nyt underverket med masse Piano vaniljesaus zero!

 

*God helg*

For flere oppskrifter  –> klikk her