Apple crumble inspo fra @funkygine
Yes, det er fredag! Her begynte vi allerede på onsdag å snakke om hva for noe digg man skulle kose seg med i helgen, og helgens dessert blir en gjentakelse fra forrige ukes suksess da vi testet ut Funkygines smuldrepai med Piano vaniljesaus zero. Den er farlig god, og du kommer til å slikke ut av bollen/glasset når du når bunnen 😛 Desserten er i tillegg uten tilsatt sukker og passer også fint for de som ikke spiser gluten (om du bruker glutenfritt havregryn/havremel).
Dette trenger du for en god porsjon til deg selv:
-1 rødt eple
-1 liiiten ss sukrin gold
-1/2 ts kanel
___________________
-25 gram smør
-1 ss sukrin gold
-0,7 dl havregryn
-0,7 dl havremel
-7-8 finhakkede mandler
Slik gjør du:
-Forvarm ovnen til 200 grader.
-Fjern skallet på eplet, og kutt det i mindre biter. Bland epletbitene sammen med en liiiten ss sukrin gold og kanel.
-For at smøret skal være noenlunde håndterbart, bør det være romtemperert. Finhakk mandlene og bland mandler, havremel, havregryn, 1 ss sukrin gold og smøret sammen. Get in there, bruk henda!
-Vi stekte eplebitene og smuldrene separert for å pynte i et glass, men det blir nok best med eplene under og smuldreblandingen oppå 😉 Stekes i ca 30-40min (avhengig av ovn).
-Nyt underverket med masse Piano vaniljesaus zero!
*God helg*
For flere oppskrifter –> klikk her