Aubergineburger med guacamole

Aubergineburger med guacamole

Aubergineburger er et fint alternativ til en middag uten kjøtt.  Fylt med gode smaker og godt tilbehør!

Dette trenger du

  • 4 tykke skiver med aubergine (ca 1/2)
  • 1/2 pakke fersk mozarella i skiver
  • 1 tomat
  • 1 ss olje til pensling av aubergine
  • Salat av noe slag
  • 1/2 rødløk
  • Salt, pepper og evnt blandet urtekrydder

Guacamole

  • 1 avokado
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • 1/2 tomat
  • Saften av litt sitron
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Start med å kutte opp auberginen i 4 litt tykke skiver – bruk ca 1/2 auberginen fra den tykkeste siden. Kutt gjerne av den ytterste biten. Pensle begge sider med litt olje og krydre med salt, pepper og blandet urtekrydder.

Skjær tomat, løk og mozarella i skiver.

Start med å lage guacamole, dette kan du enten bruke en gaffel til eller en stavmikser om du ønsker.  Vi foretrekker ofte en litt grovere guacamole og bruker som oftest en gaffel, så lenge avokadoen er myk nok til dette 🙂  Finhakk hvitløk, chili og tomat og smak til med krydder og sitronsaft til slutt.

Stek så auberginen et par minutter på hver side i stekepanne til de får en gyllen farge. Helt mot slutten kan du legge to skiver med mozarella på to skiver som du skal bruke som «lokket» på burgeren. La osten smelte litt.

Legg så salat, tomat, rødløk og en god dæsj med guacamole mellom to stekte aubergineskiver. Voila, så har du en saftig vegetarburger!

Tips til tilbehør:  Om du ønsker å øke kalorimengden kan du ha ovnsbakt potet/søtpotetchips, potetsalat eller litt brød til 🙂

Oppskrift på søtpotetchips

Slik gjør du: Kutt opp søtpotet i skiver og legg på et stekebrett. Ta en liten ts med olje og bland alt godt sammen, tilsett krydder av eget ønske (digg med cayennepepper, salt, chilikrydder, oregano, pepper). La søtpotetchipsen steke på 200 grader i ca 30 minutter, til de blir litt gylne i kantene.