Bakt avokado med egg, spekeskinke og tomatsalat

Bakt avokado med egg, spekeskinke og tomatsalat

Vi har testet ut avokado i ovnen. Den passer bra som frokost, lunsj eller forrett!

Avokado er en favoritt hos oss. Avokado er egentlig en frukt og vokser på trær, men siden den verken er søt eller inneholder fruktsyre og den blir gjerne blir brukt som en grønnsak blir den ofte oppfattet som det. Avokado inneholder masse sunne fettsyrer, men vær av den grunn obs på et høyt energiinnhold.

En hel middels stor avokado inneholder ca. 21 gram fett. Det meste av dette er imidlertid enumettet fett. Avokado inneholder også 60% mer kalium enn bananer. Den er også rik på vitamin-B, vitamin-E og vitamin-K. Avokadoen har også et høyt fiberinnhold – hvorav 75% uoppløselige og 25% oppløselige fibre.

Fun fact: Ordet avokado stammer fra nahuatl-ordet ahuacatl, som også betyr testikkel.

Dette trenger du:

1 stor avokado
2 egg
Spekeskinke
10 cherrytomater
Fersk basilikum
1/4 fersk mozzarella
Havsalt
Pepper

 

Slik gjør du:

-Del avokadoen i to, fjern steinen og fjern litt ekstra avokado i hulerommet for å skape plass til egget.

-Kakk to egg og legg i hulerommet i avokado-halvdelene.

-Dryss litt salt over, og fordel spekeskinkebiter over (i ønsket mengde).

-Bak avokadoen i ovenen på 200grader i ca 30 min.

-Mens avokadoen bakes i ovnen, skjær opp cherrytomatene i 4.

-Riv av små biter mozzarella, og kutt opp basilikum (en liten neve).

-Bland sammen tomat, mozzarella og basilikum, og smak til med salt og pepper.

-Nyt en halv avokado og del den andre med en venn. Serveres med tomatsalaten på si!

 

Yummy!

Sjekk ut flere oppskrifter HER