BIOLA – probiotika i et glass

BIOLA – probiotika i et glass

En velfungerende mage er helt avhengig av en sunn tarmflora. Det er flere faktorer som kan påvirke tarmfloraen, og det kan være alt fra antibiotikabruk til dårlig kosthold. Probiotika kan være med på å oppretteholde en sunn tarmflora og gjenopprette eventuelle ubalanser. Probiotiske bakterier kan tilsettes i enkelte matvarer, og en av dem er Biola.

Biola er syrnet lettmelk som inneholder en god kombinasjon av utvalgte probiotiske melkesyrebakterier (A + B og LGG). Den er også beriket med vitamin D. Og vitamin D er spesielt viktig for oss her i Norden, da solen ikke er så mye fremme. Vitamin D spiller en viktig rolle for vårt immunforsvar.

Hvorfor probiotika?

Probiotiske bakterier har vist seg å kunne ha flere helsefremmende effekter og opprettholde god magefunksjon;

  • Gunstig bakterieflora i magen
  • Bekjempe ulike sykdomsfremkallende bakterier i tarmen
  • Ved antibiotikabruk kan det bedre balansen i tarmfloraen
  • Stimulere tarmens immunforsvar
  • Kan bedre toleransen for laktose (melkesukker) hos laktoseintolerante

En av de mest studerte bakteriene er, Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) og den brukes i alle Biola produktene.  Disse bakteriene gir sine gunstige effekter ved at de går gjennom fordøyelsen og fester seg til slimhinnen i tarmen, men dersom man ikke inntar probiotika jevnlig vil det forsvinne etter 1-2 ukers tid. Derfor bør man innta  litt probiotiske bakterier hver dag for at de gunstige effektene skal vedvare.

Kilder til probiotika

Det finnes flere kilder til probiotika, blant annet Biola, Cultura og Activia. Det finnes ingen offisielle anbefalinger for inntak av probiotiske bakterier, men det finnes fordeler med å innta et glass Biola om dagen.