Blomkål- og brokkolisuppe med baconbiter
Vi ønsker oktober velkommen med denne lune og deilige blomkål- og brokkolisuppen 🙂
Dette trenger du
- 1 blomkål
- 1/2 brokkoli med stilk
- 1 gul løk
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 chili
- 2 vårløk
- 1/2 pakke bacon i skiver
- 2 dl melk og 2 dl vann (om du ønsker der mer flytende tilsett mer væske)
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Start med å finhakk hvitløk, chili og løk og kutt opp blomkål og brokkoli i mindre biter. Bruk også stilken til brokkolien, denne gir god smak 🙂
- Finn frem en kaserolle og tilsett finhakket hvitløk, chili og løk sammen med litt olje, og la dette surre i et par minutter til løken er blank og fin. Så kan du tilsette ca 2 dl vann og alt av brokkoli og deler av blomkålen (spar gjerne litt så du kan tilsette mot slutten av koketiden). Fyll opp med melk så væsken dekker grønnsakene.
- I mellomtiden når suppen koker kan du kutte opp bacon i skiver og finhakke litt vårløk
- La suppen koke til grønnsakene er myke og mos alt sammen med en håndstavmikser til en fin og jevn suppe. Sett så kasserollen tilbake på litt lav varme på stekeplaten, tilsett det lille ekstra du har av blomkål og krydre og smak deg frem med salt, pepper og evnt andre krydderier (Juster evnt suppens tykkhet med litt ekstra vann)
- I mens suppen godgjør seg i et par minutter kan du steke baconskivene i en stekepanne.
Server suppen sammen med varme baconbiter og vårløk på toppen! Passer også utmerket med et grovt stykke brød til 🙂