Bønnerburger med ovnsbakte beter og tzatziki

Bønnerburger med ovnsbakte beter og tzatziki

Burger på en mandag, ikke noe problem 😀

Denne vegetarburgeren har masse gode smaker og er ganske enkel å lage.

Dette trenger du:

Bønneburger (gir ca 4 burgere)
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 boks hermetiserte champignon (185 g)
  • 1 finhakket rødløk
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1/2 chili
  • Saften av 1/4 sitron
  • 2 ss griljermel
  • Litt vann
  • Salt og pepper
Ovnsbakte beter

Vi kjøpte en ferdig pakke med beter på Kiwi som heter betemiks. Kutt opp alle disse og legg i en ildfast form. Ha litt olje over alt sammen og krydre med salt og pepper. Krydre gjerne med andre krydder også, men vi liker så godt smaken som allerede sitter i betene 🙂

Stekes i ovnen på 200 grader i 30 minutter til alle betene er blitt myke 🙂

«Tzatziki»

Denne gangen laget jeg en litt enklere og raskere variant av tzatsiki. Miks sammen 1/2 boks drømmelett, 1/2 raspet agurk som er presset vann ut av, et hvitløksfedd og til sist salt og pepper!

Tilbehør

Vi fylte burgeren med litt pannestekt grønnkål og ferske tomater!

 

Fyll grove burgerbrød med hva du måtte ønske av grønnsaker, bønneburgeren og topp hele med en frisk hjemmelaget tzatsiki!