Buddha Bowl

Buddha Bowl

En Buddha Bowl kan settes sammen på mange ulike måter, og er sett på som en næringsrik vegetarisk/vegansk bolle som er fargerik. Den settes ofte sammen av gode proteiner fra vegetabilske kilder, sunne fettsyrer med et variende innhold av næringstette kokte og/eller rå grønnsaker og belgvekster. Hele poenget med en Buddha Bowl er nemlig at den skal være næringsrik og ikke minst mettende!

En stor fordel med denne type bolle er at man får i seg mange grønnsaker, som gir et fint bidrag til 5 om dagen, og sikrer et godt inntak av vitaminer og mineraler 🙂

Nedenfor ser dere hva vi hadde i vår Buddha Bowl 🙂

Dette trenger du (1 middagsporsjon):

  • 150 g Kikerter
  • 35 g quinoa (tørrvekt)
  • 1 gulrot
  • 6 stk cherrytomater
  • 1/2 liten avokado
  • 6 stk redikker
  • 1,5 dl grønnkål (en god neve)
  • 1 ts olivenolje
  • Saften av 1/4 lime
  • Salt, pepper envt andre krydder som chili, hvitløk, paprika, spisskummin.
  • 2 ss mager kesam

Slik gjør du:

Start med å gjøre klart til grønnkålchipsen, fremgangsmåte finner du HER. Du kan også lage bollen uten å steke grønnkålen, men vi mener helt klart at det gir en mer spennende bolle om du ovnssteker det.

Kok quinoa etter anvisning på pakken.

Skyll kikertene i en sil og stek de en stekepanne i ca 10-15 minutter, krydre med diverse krydder, vi brukte spisskummin, chili, paprika, salt og pepper.

Kutt opp alle grønnsakene i ønsket størrelse.  Server i en litt dyp skål og dryss over med limesaft til sist. Så kan du tilsette mager kesam som dressing på toppen – denne kan gjerne blandes med diverse krydder om ønskelig:)


Kalorier per porsjon: 580 kcal