Chili sin carne
Chili sin carne betyr i sin enkelhet chili uten kjøtt. Vi liker begge kjøtt og vi spiser begge kjøtt innimellom, men vi prøver å redusere inntaket av kjøtt både med tanke på helsa og med tanke på miljøet. Isabel kom akkurat hjem fra ferie fra Australia. Det er langt å dra til andre siden av jordkloden med fly, og da prøver vi å kompensere litt på andre måter. Det at en rett er vegetarisk eller vegansk betyr ikke at man ikke kan ha smakfulle middagsopplevelser for det. Denne retten her er nemlig en smaksopplevelse med sting! En slik rett kan både serveres til hverdag og til fest, her kommer det bare an på fantasi og hvordan man stæsjer den opp. I tillegg er det en ganske billig rett 😉
Dette trenger du ( gir 2-3 porsjoner)
- 0,5 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 gulrot
- 230 gram bønner (brune og/eller svart, chili bønner)
- 300 gram hakkede tomater
- 1-2 dl grønnsaksbuljong
- 1/2 rød paprika
- 1/2 grønn paprika
- 1/2 gul paprika
- 1 rød chili
- 1 ts spiskummin
- 1 ts paprikapulver
- 2 ts oregano
- Smak til med salt
- Ris
Slik gjør du
- Vi liker å ha alt ferdig kuttet og skrella, så kutt opp løk, hvitløk, chili, gulrot (grovhakket), og paprika (grovhakket).
- Ha løk, hvitløk og chili i en gryte, og la det surre på middels varme sammen med litt olje til det er gyllent.
- Ha så i paprika og gulrot, og tilsett alt av krydder. La dette surre noen minutter og rør jevnlig.
- Hell over hakkede tomater og buljongkraft, rør rundt og la dette småkoke til gryten har fått ønskelig fylde (noen linker den litt tynn, andre liker den litt tjukk).
- Når du ser at det begynner å bli bra tilsetter du bønnene, og lar gryten småkoke til bønnene er varme.
- Server gjerne med ris, fersk koriander, rømme, avokado og tortillachips!