Couscoussalat med kylling og eple

Couscoussalat med kylling og eple

Denne middagsretten går relativt raskt å lage og har masse gode smaker. Her kan i utgangspunktet alt av grønnsaker blandes, ta det du har igjen av rester og/eller det du liker og lag en deilig salat!

Couscous er et fint alternativ til ris, pasta og potet, det har et relativt høyt innhold av proteiner og et fint innhold av fiber. I tillegg er couscous raskt å tilberede 🙂

Dette trenger du (2-3 porsjoner):

  • 1,5 dl fullkornscouscous
  • 1 ts grønnsaksfond
  • 200 g kyllingkjøttdeig (kan også lage vegetarversjon med bønner eller søtpotet)
  • 1-2 epler
  • 1-2 ss soltørkede tomater
  • 1 paprika
  • 1-2 gode never salat (hjertesalat, spinat, grønnkål)
  • 10-12 cherrytomater
  • 1/2 rødløk
  • Fetaost etter eget ønsket mengde

Topp med mager kesam om ønskelig

Slik gjør du:

  1. Kok opp vann til  couscous etter anvisning på pakningen, med en ts grønnsaksfond
  2. Kutt opp alle grønnsakene  og miks godt sammen i en bolle.
  3. Stek kyllingkjøttdeig og krydre den gjerne med litt salt, pepper, spisskummen og chilikrydder
  4. Når både couscousen er ferdig og kyllingkjøttdeigen ferdig stekt, bland alt sammen med grønnsakene
  5. Til sist kan du tilsette fetaost i den mengden du selv ønsker og topp det gjerne med en dressing av mager kesam