Eggesalat med røkelaks
Helsedirektoratet anbefaler at man spiser fisk til middag 2-3 ganger i uken. Totalt bør man få i seg 300-450 gram fisk i uken. Får du til dette? Det høres kanskje mye ut, men om man inkluderer fisk i forskjellige måltider og ikke bare middag, kommer man fort i mål. Minst 200 gram bør komme fra fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild. Spiser du fisk som pålegg teller dette også; seks påleggsporsjoner med fisk tilsvarer omtrent én middagsporsjon. Om du spiser fiskeprodukter som ikke er ren fisk, kan man gjerne være obs på å velge de produktene som er nøkkelhullsmerket.
Idag spiste vi røkelaks til lunsj, sammen med en nydelig hjemmelaget eggesalat. Dette ønsker vi å dele med dere 🙂
Dette trenger du:
- Røkelaks
- Grønn salat
- Cherrytomater
- Rødløk i ringer
Eggesalat:
- 4 egg
- 3-4 ss lett creme fraiche
- 1-2 vårløk
- En klype salt, pepper og sitronpepper
- Smak til med sitronsaft
Slik gjør du:
- Kok opp fire egg til de er hardkokte (8-9 minutter)
- Kutt opp salat, cherrytomater og rødløk.
- Bland sammen creme fraiche, oppkuttet vårløk og tilsett krydder. Smak deg frem.
- Når eggene er ferdig skylles de i kaldt vann før de skrelles, deles opp i terninger og vendes inn i creme fraiche-blandingen.
- Dander salaten, tilsett ønskelig mengde med eggesalat og legg over røkelaks. Ha gjerne litt sitronsaft på topppen av det hele.
Godt måltid 🙂