Enkel eplekake

Enkel eplekake

I dag er den norske epledagen og det feires med en aldri så liten eplekake. Dette er en super enkel variant som kan lages på kort tid 🙂

Dette trenger du

  • 2 store epler i skiver
  • 1 ss honning
  • 2 ts kanel
  • 1 dl  havregryn
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 liten klype salt

Slik gjør du

  1. Start med å kutte opp eplene i tynne skiver.
  2. Bland eplene sammen med honning og kanel og stek sammen med litt olje/smør i en stekepanne i 3-4 minutter
  3. Tilsett havregryn i en food processor og kjør dette til mel. Bland det sammen med vaniljesukker, bakepulver, egg, melk og litt salt.
  4. Finn frem en liten ildfast form og legg et lag med epler nederst. Hell over havregrynblandingen og legg resten av eplene på toppen av blandingen. Strø gjerne over litt ekstra kanel på toppen.
  5. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter

Denne enkle eplekaken kan fint serveres alene, men den passer også godt med vaniljesaus eller vaniljeis.