Eplemuffins – perfekt som høstkos!

Eplemuffins – perfekt som høstkos!

Eplemuffins!

Høsten er en god sesongtid for norske epler.  Epler kan spises alene, eller det kan brukes til bakst, som f.eks disse saftige eplemuffinsene. Vi ønsker her å dele en litt «sunnere» oppskrift på eplemuffins med dere 🙂

Epler inneholder en god dose vitamin C, samt  kostfiber. Som igjen er gunstig for immunforsvaret og for fordøyelsen vår.

Ingredienser (gir ca 8 muffins:
– 2 egg
– 2 dl havremel (eller havregryn)
– 1/2 beger vaniljekesam (eller vaniljeyoghurt)
– 2-3 epler
– 3-4 ss sukrin gold (eller brunt sukker)
– 3-4 ss kanel

Fremgangsmåte: Bland sammen to ss kanel og 2 ss sukrin gold i en pose. Kutt opp eplene i små terninger og bland sammen i posen (la et halvt eple være igjen – så du kan skjære det i skiver og putte på toppen). Visp sammen eggene og sukrin gold og 1-2 ss kanel. Tilsett vaniljekesam og litt og litt av havremelet (dersom du bruker havregryn, bør dette kjøres litt i en hurtigmikser først). Til sist tilsettes eplene. Fordel røren i muffinsformer og legg en skive med eple på toppen av hver muffins! Stek i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter