Falafel

Falafel

Falafel er en populær form for hurtigmat fra Midtøsten, men har gjennom stor interesse for vegetariske matretter blitt populært her i Norden også! Falafel er derfor et godt alternativ for å redusere kjøttinntaket,og passer godt til både pita/wrap, på en tradisjonell middagstallerken eller i en salat 🙂

Falafel har hovedingrediens fra kikerter. Kikerter inneholder mye gode næringsstoffer, og bør absolutt være en del av et sunt og variert kosthold. De har et høyt innhold av både proteiner og fiber, og de inneholde essensielle næringsstoffer som folat, jern, magnesium, kopper, fosfor og mangan. Kikerten er en belgfrukt som gir god metthetsfølelse, energi som varer og de kan være med på å opprettholde et stabilt blodsukker! I tillegg til at kikerter er næringsrike, er de også billige. I et vegetarisk kosthold er kikerter en viktig proteinkilde.

Dette trenger du (2 porsjoner):

  • 400 g kikerter på boks (1 boks)
  • 1/2 løk finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 dl frisk koriander hakket
  • 0,25 dl hakket persille
  • 1/4 chili finhakket
  • Liten klype kardemomme
  • 1 ss hvetemel
  • 1 liten ts salt og litt kvernet pepper
  • Olje til steking

Slik gjør du:

Hell laken av kikertene og skyll dem godt! Kjør kikertene i en kjøkkenmaskin, sammen med løk og hvitløk, tilsett så krydderne og kjør litt til. Tilslutt tilsetter du urter og kjører blandingen til alt er godt blandet sammen. Smak til med salt og kvernet pepper 🙂

Form små boller og stek de på middels varme med litt olje til de er gylne.  Kan nytes både kalde og varme!