Fiskeburger med søtpotetfries

Visste du at det er anbefalt å spise fisk til middag 2-3 ganger i uken, og gjerne også som pålegg? Da er denne middagen et godt sted å begynne #3iuka
Her har du inspo til en hvit fiskemiddag! Det finnes mange gode alternativer til ferdige fiskeburgere på markedet nå med høy andel fisk, vi testet ut fiskeburgerne fra Fiskeriet av hyse og torsk med 88% fisk.
Dette trenger du:
- Ferdige fiskeburgere av torsk og hyse (fra fiskeriet 88%fisk)
- Grove hamburgerbrød
- Rødløk
- Tomat
- Agurk
- Søtpotet
Guacamole:
- Avokado
- Hvitløk
- Rødløk
- Lime
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Start med å kutte opp søtpoteten i skiver/staver. Legg det på bakepapir på et bakebrett med litt olje, krydre etter eget ønske. Og stekes i ca 30 minutter til de blir gylne i kantene.
- Start med å lage guacamole:
- Mos sammen avokadoen med en gaffel eller stavmikser
- Tilsett finhakket hvitløk, rødløk og litt limesaft
- Smak til med salt, pepper og evnt chilikrydder.
- Litt før søtpotetene er ferdig kan du starte å steke fiskeburgerne i pannen, et par minutter på hver side (de kan også stekes i stekeovnen) og varm/rist gjerne hamburgerbrødene litt i ovnen
- Dandér alle ingrediensene inni et deilig grovt hamburgerbrød med søtpotetfries ved siden av.
Om du ønsker å lage denne med laks/ørret sjekk ut denne oppskriften