Fiskekaker med søtpotet- og gulrotmos

Fiskekaker med søtpotet- og gulrotmos

Enkel middag på 1,2,3!

Dette trenger du (2 porsjoner):

  • 4 fiskekaker (velg de med høyest andel fisk)
  • 1 stor søtpotet
  • 3 gulrøtter
  • Lettmelk
  • 1/2 chili
  • 1/2 sitron
  • Salt og pepper

Tilbehør: En sidesalat av eget ønske. Vi hadde kun en enkel salat med grønn crispisalat og cherrytomater toppet med kvernet pepper.

 

Slik gjør du:

Søtpotet- og gulrotmos: Start med å skrelle og kutte opp søtpotet og gulrot, du kan også gjerne la skallet være på om du ønsker det, men skyll det gjerne godt først.  Finhakk chili og putt oppi gryten. Kok alt mørt. Hell av vannet og mos med en stavmikser. Ha oppi litt melk og evt. en liten klatt med smør.  Sett gryten tilbake på stekeplaten på svak varme og smak til med sitron, salt og pepper.

Sett stekeovnen på 180grader. Legg fiskekakene på et stekepapir på et stekebrett og varm disse opp i ovnen i ca 10-12 min.

Håper det smaker <3