Fullkornswrap med strimlet svinekjøtt
Wraps passer både til lunsj og middag, og er en enkel rett som kan varieres i stor grad 🙂 Wraps kan både lages med kjøtt, fugl, fisk eller som en vegetarrett.
Et supert tips er å lage opp ekstra til middagen, så du kan ha med deg restene til lunsj dagen etterpå!
Nedenfor finner du hva vi hadde i vår wrap med svinekjøtt 🙂
Dette trenger du (3 fylte tortilla wraps):
- 220 g strimlet svinekjøtt
- 3 små fullkornstortilla
- 2 never ruccola
- 1/2 rød paprika
- 1/4 agurk
- 1/2 rødløk
- 1/2 boks cherrytomater (125 g)
- 1 ts rapsolje til steking og mariande
- Krydder til kjøttet: vi brukte paprika, cayennepepper, cumin,salt og pepper
Dressing: 1 dl mager kesam, gressløk, 1/2 hvitløksfedd, saften av 1/4 sitron, salt og pepper
Slik gjør du:
Start med å lage marinade til kjøttet. Bland de krydderne du ønsker med 1 ts rapsolje. Vend så inn det strimlede svinekjøttet. La det stå i 5-10 minutter.
I mellommtiden kan du kutte opp grønnsakene i ønsket størrelse og blande sammen dressingen.
Stek svinekjøttet i en stekepanne til det får en fin og gyllen farge.
Varm fullkornstortilla i mikro eller i ovn, legg på salat, svinekjøtt og dressing på toppen!
Energiinnhold per fylte wrap: ca. 265 kcal
Totalt for hele retten: ca. 795 kcal
*Bruk gjerne andre grønnsaker eller bytt ut svinekjøtt med kylling, fisk, kikerter, bønner eller annen proteinkilde. Vær obs på at om du byttet ut råvarer kan kaloriinnholdet endre seg.