Fylt paprika
Fylt paprika er en rett som er relativt enkel og rask å lage. Disse kan lages både i vegetarform eller med en eller annen form for kjøtt eller fisk. Det smaker utrolig godt og kan serveres til både store og små.
Vi har lagt ved en oppskrift på fylt paprika vegetarversjon med sorte bønner.
Dette trenger du til 2 personer:
- 4 paprika
- 3 vårløk
- 2 bokser sorte bønner
- 1/2 pose spinat
- 1 chili
- Litt rapsolje til steking
- 1 boks med cherrytomater (125 g ca)
- Ønsket mengde fersk koriander
- Salt, pepper og paprikakrydder (smaker også godt med tacokrydder)
- 4 gode ts med mager cottage cheese (en til hver paprika)
- En liten klype revet mozarella på toppen (kan også bruke en skive fersk mozarella om ønskelig)
Slik gjør du:
- Sett på stekeovnen på 200 grader
- Start med å skjære av topplokket på paprikaen og rens den for frø.
- Kutt opp alle grønnsakene, gjerne i litt mindre biter og hakk opp fersk koriander. Skyll de sorte bønnene.
- Finn frem en stekepanne og tilsett litt olje, start med å steke chili, vårløk og cherrytomater først. Tilsett så bønner, koriander og spinat mot slutten. Tilsett de mengdene med krydder du selv ønsker, smak deg frem. Vi brukte salt, pepper og paprikakrydder.
- Plasser paprikaene i en ildfast form så de står stødig. Fyll opp paprikaene nesten til toppen, men husk at det skal være plass til litt cottage cheese og ost på topp 🙂
- La de steke i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, til osten er gyllen og paprikaen har fått en fin farge ytterst i kantene.
Server gjerne med en liten sidesalat eller litt brød til! GOD MIDDAG 🙂
Næringsinnhold i retten (1 porsjon – 2 paprika)
Kcal 510
Karbohydrater 54 g
Fett 11 g
Proteiner 35 g
Hilsen MyE <3