Fylt pitabrød med kikerter og fetaost

Fylt pitabrød med kikerter og fetaost

Endelig fredag og hos mange betyr det taco-fredag. Men hva med å prøve noe nytt ? 🙂

Her kommer en oppskrift på pitabrød fylt med krydrede kikerter, fetaost og mango.

Dette trenger du (til 3 fylte pitabrød)

  • 3 grove pitabrød  (gjerne lage selv, ellers er de grove frosne til Hatting veldig fine)
  • 1 mango
  • 2/3 av en pose med grønnkålmiks
  • 3 ss soltørkede tomater
  • 1 boks økologiske kikerter (290 g) – kan også byttes ut med bønner, kjøtt, fugl eller fisk
  • Litt olje til steking
  • Fetaost
  • 1 rødløk
  • 1 bunt fersk koriander
  • Salt, pepper og spisskummen

Slik gjør du

Sett på stekeovnen på 180 grader (til å varme pitabrødene)

Kutt opp mange i ønsket størrelse.

Deretter starte med å finhakke koriander og kutte rødløken i ringer og vend det inn sammen med kikertene og de soltørkede tomatene, sleng så på litt krydder ( vi brukte salt, pepper og spisskummen). La dette stå i et par minutter så smakene får satt seg. I mellomtiden kan du varme opp grønnkålmiksen i en stekepanne. Tilsett litt olje i stekepannen og vend rundt på grønnkålmiksen til den begynner å «falle» sammen og legg den over i en bolle.

Når kikert-miksen har fått stått litt kan du steke denne i en stekepanne i 4-5 minutter til rødløken blir myk og blank ( her kan du også slenge pitabrødene inn i stekeovnen).

Voila! Så er det bare å fylle opp pitabrødet med alt det gode fyllet og topp det hele med litt fetaost 🙂

1 fylt pitabrød gir rundt 450-500 kcal (jo mer fetaost, jo høyere kaloriinnhold)

 

GOD HELG HILSEN MyE <3