Fylt pitabrød med kikerter og fetaost

Endelig fredag og hos mange betyr det taco-fredag. Men hva med å prøve noe nytt ? 🙂
Her kommer en oppskrift på pitabrød fylt med krydrede kikerter, fetaost og mango.
Dette trenger du (til 3 fylte pitabrød)
- 3 grove pitabrød (gjerne lage selv, ellers er de grove frosne til Hatting veldig fine)
- 1 mango
- 2/3 av en pose med grønnkålmiks
- 3 ss soltørkede tomater
- 1 boks økologiske kikerter (290 g) – kan også byttes ut med bønner, kjøtt, fugl eller fisk
- Litt olje til steking
- Fetaost
- 1 rødløk
- 1 bunt fersk koriander
- Salt, pepper og spisskummen
Slik gjør du
Sett på stekeovnen på 180 grader (til å varme pitabrødene)
Kutt opp mange i ønsket størrelse.
Deretter starte med å finhakke koriander og kutte rødløken i ringer og vend det inn sammen med kikertene og de soltørkede tomatene, sleng så på litt krydder ( vi brukte salt, pepper og spisskummen). La dette stå i et par minutter så smakene får satt seg. I mellomtiden kan du varme opp grønnkålmiksen i en stekepanne. Tilsett litt olje i stekepannen og vend rundt på grønnkålmiksen til den begynner å «falle» sammen og legg den over i en bolle.
Når kikert-miksen har fått stått litt kan du steke denne i en stekepanne i 4-5 minutter til rødløken blir myk og blank ( her kan du også slenge pitabrødene inn i stekeovnen).
Voila! Så er det bare å fylle opp pitabrødet med alt det gode fyllet og topp det hele med litt fetaost 🙂
1 fylt pitabrød gir rundt 450-500 kcal (jo mer fetaost, jo høyere kaloriinnhold)