Fylte tomater med quinoa, spinat og pesto

#meatfreemonday
Fylte tomater med quinoa, spinat og pesto passer godt som forret, tilbehør til middag eller perfekt som en del av tapasbordet 🙂
Dette trenger du (8-10 fylte tomater)
- 8-10 tomater
- 1 dl quinoa
- 3 never spinat
- 3 ts grønn pesto
- 2 store sopp i biter
- 1 boks fetaost
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 chili
- Litt olivenolje til steking
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Start med å kutte av toppen på tomatene (ved stilken) og grav ut innmaten av tomatene med en skje. Spar på innmaten (kutt gjerne de største bitene opp i mindre biter). Legg de så i en ildfast form
- Start med å koke quinoa etter anvisning på pakken
- Kutt opp chili, hvitløk og sopp
- Start med å frese chili, hvitløk og sopp i en stekepanne med litt olje. Så tilsetter du ferdig kokt quinoa, spinat og innmaten fra tomatene. La det steke et par minutter og tilsett fetaost og pesto helt til slutt og bland alt godt sammen
- Fyll opp tomatene med fyllet! Stekes på 200 grader i ca 15 minutter.
Passer ypperlig med litt grovt brød og hvitløkssmør!
Hele retten gir ca 1000 kcal