Grønnkålchips

Grønnkålchips

Grønnkål er en bladgrønnsak som er i familie med brokkoli, blomkål, rosenkål og vanlig kål. Denne grønnsaken kan brukes både kald og varm, som i salat, omelett, smoothie eller grønnkålchips.

Grønnkål er en grønnsak som er kalorifattig, men inneholder mange gode næringsstoffer. Grønnkål er har et spesielt høyt innhold av proteiner, kostfiber, beta-karoten, vitamin E, vitamin C og kobber 🙂

  • Vitamin C godt for immunforsvaret og øker opptaket av jern
  • Vitamin E er et antioksidant og er med på å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Beta-karoten omdannes til vitamin A i kroppen, det er viktig for hud og syn
  • Kostfiber er viktig for fordøyelsen, blodsukker og kolesterol
  • Kobber viktig rolle for opptak og mobilisering av jern, og dannelse av sterkt og fast bindevev

Nedenfor finner du oppskrift på en litt mer næringsrik chips.

Dette er alt du trenger:

  • Grønnkål
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  • Sett oven på varmluft 180 grader
  • Start med å vaske grønnkålen god, deretter riv de inn i mindre blader
  • Drypp over olivenolje, og strø over salt og pepper. Bland det godt sammen.
  • Ha bladene over på et stekebrett med bakebapir, og stek dem i 5-10 minutter
  • La grønnkålchipsen avkjøles så de blir skikkelig sprø