Grovere fastelavensboller med sjokokrem

Grovere fastelavensboller med sjokokrem

Vi har testet oss på en litt annen vri enn den helt tradisjonelle fastelavensbollen! Vi har redusert litt på sukkeret, og lagt inn litt grovere mel. I tillegg kjører vi på med en avokado og sjokoladekrem istedenfor vanlig krem og syltetøy 🙂

Vi liker å prøve ut nye ting på kjøkkenet, og fant ut at denne kombinasjon var helt super 🙂

Denne bør absolutt testes ut!

Dette trenger du (gir ca 10 boller):

Boller:

  • 6-7 dl mel – 50/50 havremel og hvetemel
  • 75 g smør
  • 40-50 g sukker (er redusert med ca halvparten fra ordinær oppskrift)
  • 1 pakke tørrgjær
  • 2,5 dl lettmelk
  • 1 ts kardemomme
  • En klype salt

Avokado og sjokoladekrem:

  • 1/2 moden avokado
  • 1 moden banan
  • 1 ss honning (smak deg frem til hvor søt du vil ha den) kan også bruke sukrin eller annen søtning
  • 2-3 ss bakekakao

Slik gjør du:

  • Start med å blande alt det tørre sammen (havremel, hvetemel, tørrgjær, sukker kardemomme og salt).
  • Tilsett melk og smeltet smør (om du har tid, la gjerne smøret bli romtemperert og kna det inn i deigen istendefor å smelte det)
  • Når det har blitt en fin deig, sett den til heving på et lunt sted i 45-60 minutter, til deigen er ca dobbel størrelse
  • Legg litt mel på benken (eller ta litt olje på fingerne og benken) og kna deigen godt.  Del den opp i to pølser og del den opp i jevne fine biter.  Form de/trill til fine boller mellom hendene og legg de på en stekebrett med bakepapir med litt avtand.
  • La bollene etterheve i ca 30 minutter, og sett stekeovnen på 200 grader.
  • Start å lage avokado&sjokokremen – legg alle ingrediensene i en stavmikser eller blender og mos alt sammen, smak deg frem med søtning 🙂
  • Når de er ferdig hevet,  stek bollene midt i ovnen til de har fått en fin gyllen brunfarge, ca 10-12 minutter. Avkjøles på rist

Server med en godt lag med avokado og sjokokrem i midten, og strø gjerne litt melis på toppen!

Ha en fin fastelavens alle sammen <3 Hilsen Isabel og Caroline