Grovere fastelavensboller med sjokokrem
Vi har testet oss på en litt annen vri enn den helt tradisjonelle fastelavensbollen! Vi har redusert litt på sukkeret, og lagt inn litt grovere mel. I tillegg kjører vi på med en avokado og sjokoladekrem istedenfor vanlig krem og syltetøy 🙂
Vi liker å prøve ut nye ting på kjøkkenet, og fant ut at denne kombinasjon var helt super 🙂
Denne bør absolutt testes ut!
Dette trenger du (gir ca 10 boller):
Boller:
- 6-7 dl mel – 50/50 havremel og hvetemel
- 75 g smør
- 40-50 g sukker (er redusert med ca halvparten fra ordinær oppskrift)
- 1 pakke tørrgjær
- 2,5 dl lettmelk
- 1 ts kardemomme
- En klype salt
Avokado og sjokoladekrem:
- 1/2 moden avokado
- 1 moden banan
- 1 ss honning (smak deg frem til hvor søt du vil ha den) kan også bruke sukrin eller annen søtning
- 2-3 ss bakekakao
Slik gjør du:
- Start med å blande alt det tørre sammen (havremel, hvetemel, tørrgjær, sukker kardemomme og salt).
- Tilsett melk og smeltet smør (om du har tid, la gjerne smøret bli romtemperert og kna det inn i deigen istendefor å smelte det)
- Når det har blitt en fin deig, sett den til heving på et lunt sted i 45-60 minutter, til deigen er ca dobbel størrelse
- Legg litt mel på benken (eller ta litt olje på fingerne og benken) og kna deigen godt. Del den opp i to pølser og del den opp i jevne fine biter. Form de/trill til fine boller mellom hendene og legg de på en stekebrett med bakepapir med litt avtand.
- La bollene etterheve i ca 30 minutter, og sett stekeovnen på 200 grader.
- Start å lage avokado&sjokokremen – legg alle ingrediensene i en stavmikser eller blender og mos alt sammen, smak deg frem med søtning 🙂
- Når de er ferdig hevet, stek bollene midt i ovnen til de har fått en fin gyllen brunfarge, ca 10-12 minutter. Avkjøles på rist
Server med en godt lag med avokado og sjokokrem i midten, og strø gjerne litt melis på toppen!
Ha en fin fastelavens alle sammen <3 Hilsen Isabel og Caroline