Havregrøt med topping

Havregrøt med topping

Et godt og næringsrikt måltid til frokost er med på å gi et godt grunnlag for resten av dagen. En havregrøt med deilig topping er uten tvil en god start på morgenen.  En gang i blant kan man også unne seg litt mørk sjokolade på toppen ⇑  #balanse #litterlov

Naturlig er havregryn rik på fullkorn og inneholder gode næring som er godt for oss! Når vi skal velge havregryn bør vi velge de store havregrynene, spesielt til frokost. Hvorfor vi bør velge disse, er fordi det tar lenger tid å fordøye disse havregrynene. Maten holder seg lenger i magesekken før den går over i tynntarmen noe som igjen fører til at vi får en lavere blodsukkerstigning og vi får en metthetsfølelse som varer lenger.

Havregryn inneholder kostfiberet betaglukan, som tas opp langsomt i tarmen og bidrar dermed til en langsommere blodsukkerstigning!

Sjekk ut oppskriften på superfrokosten nedenfor ⇓

Dette trenger du:

  • 1 dl store havregryn
  • 2 dl ekstra lettmelk (om du ønsker 50/50 melk og vann)
  • 1/2 banan
  • 1 ts kanel
  • 1 ts honning
  • 1 ts kokosmasse

Topping → Plomme, pasjonsfrukt, frosne bringebær og mørk sjokolade

 

Med det ønsker Myrens Ernæring alle sammen en god helg  🙂