Havrepannekaker toppet med banan, bringebær og mørk sjokolade
Havrepannekaker kan brukes til både frokost, lunsj, kvelds eller som et mellommåltid. De er svært enkle å lage og de smaker utrolig godt! Det som passer perfekt til disse havrepannekakene er også å blande inn banan, dette gir de en naturlig sødme. Så desto brunene bananen er , desto søtere er den. Så ikke kast de brune bananene 🙂 Et tips om du ikke får brukt de brune bananene, så ta av skall og kutt de opp i mindre biter og legg de i fryseren. Da kan du fint bruke de til smoothie eller annen bakst senere.
Brune bananer kan brukes i mye forskjellig bakst – sjekk også ut dette herlige bananbrødet
Dette trenger du
- 1-2 modne bananer
- 2 egg
- Ca 1 dl melk (laktosefrimelk går også fint – det er også litt søtere i smaken så passer perfekt i bakst)
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kanel
- 2 dl havregryn/havremel
Topping – banan, friske bringebær og hakket mørk sjokolade 🙂
Slik gjør du
– Bland alt det tørre i en bolle godt sammen. Dersom du har havregryn – kjør de gjerne litt i en stavmikser så du får havremel isteden – det vil være enklere å steke de da.
– Mos bananen med en stavmikser så de får en flytende konsistens – om du ikke har en stavmikser kan den også moses med en gaffel
– Bland banenene, eggene og melken inn i den tørre blandingen og rør godt sammen til du får en fin og litt tykk røre
– La røren stå å svelle i 5-10 minutter. Imens kan du kutte opp banan og hakke den mørke sjokoladen (eller annen topping om ønskelig)
– Stek gjerne noen små pannekaker på medium varme (2-3 stk kan man gjerne steke samtidig). Oppskriften gir ca 8 små pannekaker
Server med ønsket topping 🙂 Vi har brukt banan, bringebær og mørk sjokolade!
GOD HELG!