Havrepannekaker toppet med banan, bringebær og mørk sjokolade

Havrepannekaker toppet med banan, bringebær og mørk sjokolade

Havrepannekaker kan brukes til både frokost, lunsj, kvelds eller som et mellommåltid. De er svært enkle å lage og de smaker utrolig godt! Det som passer perfekt til disse havrepannekakene er også å blande inn banan, dette gir de en naturlig sødme. Så desto brunene bananen er , desto søtere er den. Så ikke kast de brune bananene 🙂  Et tips om du ikke får brukt de brune bananene, så ta av skall og kutt de opp i mindre biter og legg de i fryseren. Da kan du fint bruke de til smoothie eller annen bakst senere.

Brune bananer kan brukes i mye forskjellig bakst – sjekk  også ut dette herlige bananbrødet

Dette trenger du

  • 1-2 modne bananer
  • 2 egg
  • Ca 1 dl melk (laktosefrimelk går også fint – det er også litt søtere i smaken så passer perfekt i bakst)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 2 dl havregryn/havremel

Topping – banan, friske bringebær og hakket mørk sjokolade 🙂

Slik gjør du

– Bland alt det tørre i en bolle godt sammen. Dersom du har havregryn – kjør de gjerne litt i en stavmikser så du får havremel isteden – det vil være enklere å steke de da.

– Mos bananen med en stavmikser så de får en flytende konsistens – om du ikke har en stavmikser kan den også moses med en gaffel

– Bland banenene, eggene og melken inn i den tørre blandingen og rør godt sammen til du får en fin og litt tykk røre

– La røren stå å svelle i 5-10 minutter. Imens kan du kutte opp banan og hakke den mørke sjokoladen (eller annen topping om ønskelig)

– Stek gjerne noen små pannekaker på medium varme (2-3 stk kan man gjerne steke samtidig). Oppskriften gir ca 8 små pannekaker

Server med ønsket topping 🙂 Vi har brukt banan, bringebær og mørk sjokolade!

GOD HELG!