Hjemmelagde speltlomper
Julen nærmer seg med stormskritt, og julematen handles inn. For noen er lomper/lefser en selvfølgelighet enten til selveste julemiddagen eller dagene derpå hvor man spiser rester av julemiddagen. Derfor ønsker vi å dele en kjempeenkel oppskrift på hjemmelagde speltlomper. Disse lompene er grove og gir litt ektra fylde, slik at de metter godt. Perfekt til å stappes fulle av ribbe, medisterkake, sossiser og det du kunne tenke deg, eller bare spises ved siden av. Lompene passer også fint til pølser, eller som tortillalefser!
Dette er alt du trenger:
- 5 dl sammalt speltmel
- 1 ss olje
- 1 ts salt
- 2 dl vann
Slik gjør du:
Du blander rett og slett alt sammen til en kompakt deig, og lar den sette seg i noen minutter.
Så deler du deigen i 10, før du kjevler ut hver del i tynne plater.
Varm en god stekepanne til medium varme uten noe stekefett.
Lompene stekes på hver side til de får en fin farge og kanksje bobler litt.
Pakk lompene i et fuktig klede for å bevare dem myke. Om lompene blir litt crispy kan de også spises som flattbrød 😉