Høsten er høysesong for norske grønnsaker!

Høsten er høysesong for norske grønnsaker!

Høsten er nemlig høysesong for norske grønnsaker!

Nå som høsten setter inn, det blir kaldere og kveldene  mørkere er det ekstra deilig med en varm og god suppe til middag! I tillegg er mange av de norske grønnsakene på sitt aller beste i høstsesongen! Ikke bare er de næringsrike, men også veldig gode på smak! Såå nå er det bare å nyte Norge folkens!

Vi foreslår en deilig grønnsakssuppe som passer til enhver annledning 🙂

Oppskrift

Ingredienser
– 3-4 gulrøtter
– 1/4 kålrot
– 4 poteter (mellomstore)
– 2 persillerøtter
– 1/2 purre
– 1 gul løk
– 1 chili
– 1-2 never grønnkål
– 2-3 buljongterninger
– 2 store røkte kjøttpølser (eller kyllingpølser- om ikke kjøtt bytt ut med linser/bønner eller mer grønnsaker)
– 2 liter vann

Fremgangsmåte: Kok opp vann og buljong i en kjele. Kutt så opp alle grønnsakene i ønsket størrelse! Tilsett alle grønnsakene utenom purre og grønnkål til det kokende vannet. Kutt opp de røkte kjøttpølsene i ønsket størrelse.  La dette stå å koke i ca 20 minutter til grønnsakene er myke og gode. Mot slutten av koketiden tilsetter du pølsene, purren og et par never med grønnkål, og la dette småkoke i ca 5 minutter. Smak deg til med krydder på slutten! Server gjerne med litt brød/flatbrød 🙂

Tips: Dersom man ønsker en suppe helt uten kjøtt, så bruk gjerne andre bønner og linser i gryten istedenfor!