Huevos Rancheros – meksikansk frokost

Huevos Rancheros – meksikansk frokost

Huevos Rancheros som også er kalt for bondens egg, er en meksikansk frokostrett som passer perfekt til helgen, da man gjerne har litt ekstra tid 🙂 Dette er en fargerik og smakfull rett som absolutt burde prøves.

Dette trenger du (2 porsjoner):

  • 2 tortilla lefser
  • 4 egg
  • 1 boks sorte bønner
  • 1 avokado
  • 2-3 ss cottage cheese
  • 1/2 lime
  • 1/2 tomat
  • Smør/olje til steking
  • Spisskummin, oregano, chilikrydder, salt og pepper etter eget ønske.

Salsa

  • 1 tomat
  • 1 lite fedd hvitløk
  • 1/2 paprika
  • Koriander
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

Start med å lage salsaen, så smakene kan sette seg litt før servering. Kutt opp tomat og paprika i små biter og finhakk hvitløk. Bland alt godt sammen. Til sist finhakker du ønsket mengde koriander og smaker til med salt og pepper!

Sett stekeovnen på 200 grader.

Finn frem to stekepanner – en til de sorte bønnene og en til eggene. Stek bønnene i et par minutter, om de blir litt tørre kan du tilsette litt vann og smak deg frem med krydder. Eggene stekes hele i en panne til de er gjennomstekt. Plommen skal egentlig være hel og flytende inni, men stek eggene slik du selv ønsker 😉

I mens egg og bønner steker på litt lavere varme kan du kutte opp avokado, tomat og lime i fine skiver 🙂

Helt mot slutten varmer du tortilla lefsene i ovnen i et par minutter, til de blir litt crispy 🙂

Legg alt fyllet på tortilla lefse med eget ønsket menge av de forskjellige og topp med cottage cheese til sist.

Mmm deilig!!