Hummus med sitron og soltørkede tomater

Hummus med sitron og soltørkede tomater

Hummus kommer opprinnelig fra Midtøsten og det er laget på kikerter, tahini (malte sesamfrø), olivenolje, sitronsaft og hvitløk 🙂

Kikerter inneholder mange gode næringsstoffer og bør absolutt være en del av kostholdet. De har et høyt innhold av både proteiner og fiber og de inneholder essensielle næringsstoffer som folat, jern, magnesium, kopper, fosfor og mangan. Når vi sier essensielle, menes det at disse må tilføres via kosten fordi kroppen ikke klarer å danne dette selv.

Kikerten er en belgfrukt som gir en god metthetsfølelse og energi som varer, samt være med på å holde et stabilt blodsukker. Dette grunnet et høyt innhold både proteiner og fiber. I tillegg til at kikerter er svært næringsrike, er de også billige. Kikerter kan fint erstatte poteter, ris, pasta og brød.  De kan også bruker til mye innenfor matlaging i stuinger, salater, snacks, supper og gryter.  I et vegetarisk kosthold er kikerter en viktig proteinkilde.

Nedenfor har vi lagt ved en oppskrift på en hummus som passer bra både til fisk, kjøtt og vegetarretter 🙂  Vi synes den passer perfekt til en vegetarwrap eller som dip 🙂

Dette trenger du

  • 200 g hermetiske kikerter (skylt i vann og tørket)
  • 1 hvitløksfedd
  • 1-2 ss soltørkede tomater
  • 1 ss tahini
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1/2 ts spisskummin
  • 1 ts paprikapulver
  • En liten klype salt
  • ca 3-4 ss vann (prøv deg litt frem)

Slik gjør du

Skyll kikertene godt og la de stå å tørke litt. Ha alt i en blender/foodprosessor utenom vann. Miks dette sammen en god stund til det får en myk konsistens, prøv deg her litt frem med vannet til du får en ønsket konsistens på hummusen – skal ikke være for rennende.   Vips, så er den ferdig 🙂