Hvor lang er egentlig helgen din?

Hvor lang er egentlig helgen din?

Finnes ”lørdagsgodt” lengre? Klart det gjør det. Det finnes også ”fredagskos”, ”take-away-søndag”, ”reste-mandag”, ”lillelørdag (også kjent som onsdag) og torsdagspils. Det er i utgangspunktet ikke noe feil med noen av disse begrepene. Det som kan være en utfordring er om tirsdag er den eneste ”normale” dagen i uken. Nå blir det mye hermetegn her, men dere skjønner tegninga. Vi skal snakke om kos!

Lørdagens hellige godtepose

Jeg treffer mange forskjellige mennesker i jobben min, og de fleste har forskjellige kosthold. Det som ofte går igjen, spesielt hos de overvektige jeg møter, er at godterier og snacks ikke lenger bare er forbeholdt lørdager. Da jeg var liten hadde vi selvsagt fredagstaco, pizza og lasagne osv. i det man ringet helgen inn på fredagen, men godteri var kun på lørdager. For de fleste barn så tror jeg dette fortsatt er tilfellet. Men hvordan er det for de voksne? Har de også fått plukket seg ut litt smågodt til lørdagen, som de gleder seg til og spiser med stor iver og sparsommelighet helt til posen er tom en halvtime før de skal pusse tenna? Noen har det kanskje sånn, men de aller fleste skviser nok inn litt kos her og der utenom lørdag også- inkludert meg selv!

NKVO

Når ble ordet ”KOS” hverdags? NKVO=nå-koser-vi-oss, har blitt superhverdags. Som nevnt lengere opp finnes det en kosedag for nærmest de fleste dagene i uka. Adderer man dette sammen kan det utgjøre store forskjeller. Jeg elsker ordet kos i hele dets betydning, men kos trenger ikke kun være forbundet med noe vi kanskje tenker på som usunt. Fordi usunn mat finnes egentlig ikke, det er bare det at enkelte matvaregrupper blir usunt i store mengder. Det er ingenting i veien for å spise sjokolade, smågodt eller potetgull i helgen. Tvert i mot!  Men om det blir pils på torsdag, fredagskos på jobben, alkohol fredag og lørdag, sjokolade, smågodt og potetgull fredag og lørdag, take away middager lørdag og søndag, rester av helgens godis på mandag, så blir helgen rimelig lang og overskuddet muligens større enn forbruket.

Innimellom har vi alle uker som ligner på dette, og det går fint, men ikke om det skjer hver uke. For ikke bare kan overskuddet av energi overskride forbruket, men det kan også gå på bekostning av andre viktige næringsstoffer som ikke får like mye plass i kostholdet.

Ta grep – bli en foodie!

Jeg velger å se på meg selv som en livsnyter og en selverklært foodie. Og jeg føler selv at jeg koser meg hver eneste dag. Heldigvis finnes det muligheter som gjør at man kan leve livet som både livsnyter, foodie og yolo-entusiast også med kos HVER DAG uten å få i seg usunne mengder av visse typer mat. Om du også er som meg, som ønsker å kose deg litt hver dag, men som ikke helt får det til uten at det blir for mye av det gode, håper jeg vi kan ta en prat. Jeg ønsker å komme i kontakt meg deg som har litt vel lange helger, men som også ønsker å få hjelp til å mekke sammen et velbalansert, men foodie-vennlig kosthold. Ta kontakt eller bestill time online her!

Isabel <3