Kikertcurry med tzatziki

Kikertcurry med tzatziki

1 november er verdens vegandag, og i den anledning har vi lyst til å dele en skikkelig smakfull kikertcurry!

Verdens vegandag er en markering for veganisme som feires årlig den 1. november over hele verden. Dagen ble grunnlagt som en dag for å feire veganisme i 1994 av daværende president i The Vegan Society i Storbritannia, Louise Wallis. 1. november er også starten på veganmåneden november, en måned der det legges spesielt fokus på vegansk aktivisme. Både vegandagen og veganmåneden ble etablert for å sette fokus på dannelsen av begrepet veganisme og grunnleggingen av The Vegan Society i november 1944 (www.vegansamfunnet.no).

Denne retten er både god, lett og rask å lage. Den er faktisk så digg at selv skeptikere som ikke spiser middag uten kjøtt kommer til å måte innrømme at denne faktisk funker meget bra som middag. Du bare må teste den ut!

 

Dette trenger du til to porsjoner:

-2 pakker kikerter

-1 halv gul løk

-2 hvitløksfedd

-1 halv ts spisskummin

-1 liten ts chilikrydder/cayennepepper

-1 halv ts kanel

-200 gram hakkede tomater

-1 ts salt

-1,5 dl naturell soyayoghurt

-3/4 agurk

-1/4 ts pepper

-1 ss olje

-1 neve kruspersille/koriander

-1 pk boil-in-bag ris

 

Slik gjør du:

-Ha oljen i en gryte, tilsett løken og stek til løken blik myk.

-Ha deretter oppi 1 fedd finhakket hvitløk, og stek videre noen minutter. Bland inn spisskummin, chilikrydder/cayennepepper og kanel

-Skyll kikerter og tilsett gryten. Tilsett hakkede tomater og salt. Bland alt godt. La blandingen få småkoke i 10-15minutter under lokk. Tilsett gjerne litt vann om det blir for tørt. Kok opp ris imellomtiden.

-Riv agurk og dryss over salt. La det ligge i omkring 5 minutter før du presser ut saften. Bland så agurken og hvitløken sammen med yoghurten og smak til med pepper.

 

And voila! Server curryen med ris, tzatziki og kruspersille eller koriander 🙂