Kjøleskapsgrøt med chiafrø og appelsin

Kjøleskapsgrøt med chiafrø og appelsin

Kjøleskapsgrøt er en super måte å spare litt tid på morgenen 🙂 Alt kan nemlig lages kvelden i forveien og du har frokosten klar til dagen etterpå.

I denne grøten har vi brukt chiafrø. Chiafrø er små søte frø som har en ganske nøytral smak, som gjør at de kan brukes i nesten all slags mat. Som oss kan du bruke den i grøt, men det passer også i smoothies, bakst,  i yoghurten eller man kan bare enkel strø litt over salaten.

Chiafrø inneholder en god del fiber som gjør det gunstig for fordøyelsen. I tillegg inneholder det rikelig med omega-3, proteiner og vitaminer og mineraler som blant annet kalsium, jern, magnesium, E-vitamin og ulike B-vitaminer.

Dette trenger du (1 porsjon)

  • 1,5 dl yoghurt naturell/gresk yoghurt
  • 3 ss chiafrø
  • 1 ts honning
  • 1/4 appelsin i biter

Tips til topping → Skogsbær, bringebær, blåbær, appelsin, mango,  mandler, valnøtter

Slik gjør du

Bland alt sammen godt i et lufttett glass eller en boks og sett den inn i kjøleskapet. La det stå natten over 🙂

På morgenen kan du toppe grøten med det du selv ønsker!