Klementin- og bringebærsorbet
Hva er vel bedre enn en frisk og syrlig fruktsorbet etter en litt tyngre middag?
Denne desserten er relativt enkel å lage og passer for både store og små! Til sorbet er det ektra godt å ha noe litt crunchy til- så her kan man fint bruke rester av julekaker eller lignene. Vi brukte brente mandler, som smakte helt supert inntil det syrlig 🙂
Den passer perfekt som dessert etter en tung julemiddag, eller kanskje etter nyttårsmiddagen? 🙂
Dette trenger du:
Klementinsorbet (trenger ismaskin)
- ca 2,5 dl klemetinjuice (saften av 10-12 klementiner)
- 1/2 dl vann
- 0,5 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker (evnt bytte ut med litt melis)
- 1 egg (eggehvite)
Bringebærsorbet
- 300 g frosne bringebær (ferske – må bruke ismaskin, eller legge de på på et brett med plastfolie i fryseren i 45-60 min)
- 1 1/2 ss melis
- 1 egg (eggehvite)
- Saften av 1/4 sitron
Topping: Bringebær, klementinbåter og hakkede brente mandler
Slik gjør du:
Start med å lage klemetinsaften- du kan kjøre alt i en blender, men da må du huske å sile alt veldig godt etterpå. Eller du kan kjøre det i en juicemaskin 🙂
(Alternativ måte er å skrelle alle båtene, legge på et brett og inn i fryseren i 45- 60 min)
Gi vann og sukker et oppkok, og tilsett vaniljesukker. La det avkjøles. Bland så klementinjuicen inn i sukkerlaken og smak til om det trengs mer sukker/vaniljesukker. Bland så inn en eggehvite! Kjør alt i en ismaskin til den er ferdig og har fått en fin konsistens 🙂
(Om du velger å lage denne i forkant/dagen før, kan den legges i fryseren – men husk å ta den opp ca 15- 20 minutter før den skal serveres.)
Legg 300 gram frosne bringebær, sitron og melis i en foodprosessor – kjør alt til det er blendet god. Tilsett så eggehviten og kjør den til den får en kremet konsistens. Da kan den serveres med en gang etterpå (dersom du har ferke bringbær – må de enten ha stått i fryseren i noen timer, eller kjøre massen i en ismaskin)
Server med friske bær, frukt og noe som er litt crunchy 🙂
Gledelig jul fra Isabel og Caroline <3