Kyllingburger med ovnsbakte grønnsaker

Kyllingburger med ovnsbakte grønnsaker

Middag middag middag!

Er det ett måltid vi gleder oss til i løpet av dagen, så er det middag. Det er som oftest det eneste varmmåltidet vi får i oss, og etter en lang jobbdag/skoledag smaker det ekstra godt med et ordetnlig middagsmåltid. Vi valgte å lage en kyllingburger, men her kan man selvsagt også benytte seg av karbonadedeig om man ønsker det. Vi valgte å lage en litt annen variant med ovnsbakte grønnsaker istedenfor salatingredienser, og det ble riktig så godt. Test det ut du også. Oppskrift finner du nedenfor 🙂

Dette trenger du til 3 porsjoner (evt. to store burgere):

  • 1 pk yllingkjøttdeig
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • Oreganokrydder

 

  • En stor tomat
  • 1/3 squash
  • 4 store sjampinjonger
  • 1/2gul paprika
  • En pk asparges (de halve)
  • 1 liten ss olje
  • Tre grovbrødskiver
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

-Bland sammen kjøttdeig, hvitløk, chili og rikelig med oreganokrydder.

-Sett ovnen på 200 grader. Kutt deretter opp grønnsakene, og legg alt (bortsett fra tomatene, de skal være rå) i en ildfastform. Hell over litt olje og krydre med salt og pepper før du vender alt sammen. Sett formen i oven og la det stå i ca 20 min.

-Form tre like store burgere og brun de raskt i panna, før du legger de over i en ildfastform og slenger de i ovenen sammen med grønnsakene.

-Dander «burgertårenet» slik du ønsker på en brødskive, then dig in 😉