Kyllingburger med ovnsbakte grønnsaker
Middag middag middag!
Er det ett måltid vi gleder oss til i løpet av dagen, så er det middag. Det er som oftest det eneste varmmåltidet vi får i oss, og etter en lang jobbdag/skoledag smaker det ekstra godt med et ordetnlig middagsmåltid. Vi valgte å lage en kyllingburger, men her kan man selvsagt også benytte seg av karbonadedeig om man ønsker det. Vi valgte å lage en litt annen variant med ovnsbakte grønnsaker istedenfor salatingredienser, og det ble riktig så godt. Test det ut du også. Oppskrift finner du nedenfor 🙂
Dette trenger du til 3 porsjoner (evt. to store burgere):
- 1 pk yllingkjøttdeig
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 chili
- Oreganokrydder
- En stor tomat
- 1/3 squash
- 4 store sjampinjonger
- 1/2gul paprika
- En pk asparges (de halve)
- 1 liten ss olje
- Tre grovbrødskiver
- Salt og pepper
Slik gjør du:
-Bland sammen kjøttdeig, hvitløk, chili og rikelig med oreganokrydder.
-Sett ovnen på 200 grader. Kutt deretter opp grønnsakene, og legg alt (bortsett fra tomatene, de skal være rå) i en ildfastform. Hell over litt olje og krydre med salt og pepper før du vender alt sammen. Sett formen i oven og la det stå i ca 20 min.
-Form tre like store burgere og brun de raskt i panna, før du legger de over i en ildfastform og slenger de i ovenen sammen med grønnsakene.
-Dander «burgertårenet» slik du ønsker på en brødskive, then dig in 😉