Kyllingfrikadeller

Kyllingfrikaldeller er kanskje ikke det første du tenker på når du skal finne ut hva du skal ha til middag, eller lunsj for den saks skyld, men det er jo både supergodt og kjempeenkelt å lage! Frikadellene kan kombineres med det meste, som for eksempel grønnsakspasta, potet/søtpotetbåter, ris eller /bulgur/couscous/quinoa. Husk grønnsaker eller salat til, og gjerne en deilig creme fraichedressing 🙂
Dette trenger du (ca 8 stk):
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 chili
- 1 ts spisskummin
- 1 ts paprikapulver
- 1-2 never med kruspersille
- Salt og pepper
- 1 ts olje (til steking)
Slik gjør du:
- Start med å finhakk hvitløk og chili
- Legg kyllingkjøttdeig en bolle og bland inn hviløk, chili og resten av krydderne. Bland alt godt sammen
- Form frikadellene med en spiseskje og stek de på middels høy varme. Stek frikadellene til de er gjennomstekte, til de får en fin og gyllen brun farge. Kan også stekes i ovnen ovnen på 200 grader i 10-12 minutter, etter de er brunet.