Lakseburger med guacamole og søtpotetfries

Lakseburger med guacamole og søtpotetfries

I dag er den nasjonale FastFood dagen, og den feirer vi med en aldri så liten hjemmelaget burger!

En burger trenger ikke nødvendigvis være så veldig usunn, spesielt om man lager den selv. En burger kan lager i flere varianter, og her får dere oppskrift på en av våre favoritter, nemlig lakseburger med guacamole 🙂

Hjemmelaget lakseburger med guacamole

Dette trenger du

  • 2 laksefileter (gir 2 store burgere eller 3 små)
  • 1/2 rødløk
  • 1 hvitløksfedd
  • Litt gressløk

Salat (bruk det du liker)

  • Hjertesalat
  • Agurk
  • Tomat
  • Rødløk

Hamburgerbrød med oppskrift fra Linda Stuhaug

  • 2 egg
  • 150 g Cottage Cheese
  • 100 g Kesam
  • 250 g havregryn/havremel – vi brukte 50/50
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt

Du kan fint også kjøpe ferdige hamburgerbrød i butikken, gjerne kjøp de som er litt grovere 🙂

Guacamole

  • 1- 2 avokado
  • Saften av 1/4 lime
  • 1/2 fedd hvitløk
  • En klype salt
  • 1/4 rødløk
  • 2 ts kesam (trengs ikke)

Tilbehør: vår favoritt er søtpotetfries  – sjekk ut oppskriften HER

Slik gjør du

  1. Start med å lage hamburgerbrødene. Ha cottage cheese, kesam, egg i en bolle og miks dette med en stavmikser. Vend inn havregryn/havremel til sist. La røren stå en liten stund – så kan du kutte opp søtpotet i mellomtiden (dersom du ønsker dette til) og få satt de i ovnen.
  2. Legg alt av ingrediensene til burgeren i blender eller stavmikser Start gjerne med løk, hvitløk og gressløk og kjør dette en runde først ,før du tilsetter laksen.  La dette bli en fin røre og tilsett ønskede krydder til sist. Vi brukte salt, cayennepepper og saften av 1/2 sitron.  La røren stå litt.
  3. Form burgerbrødene og legg de på et bakebrett med bakepapir og stek de på 180 grader i ca 10 minutter til de blir gylne. Mens disse steker i ovnen (og søtpotetene blir ferdige). Så kan du starte å steke lakseburgerne.
  4. Kutt opp alle grønnsakene du ønsker og lag guacamolen. Sleng alt av ingredienser til guacamolen i en stavmikser eller mos avokadoen med en gaffel 🙂
  5. Stek lakseburgeren ca 3-4 minutter på hver side. Ikke stek for lenge, da kan de fort bli tørre!

Del burgerbrødene i to, sleng på litt guacamole, salat og fiskeburgeren på toppen! Server med en liten skål med søtpotetfries til og gjerne litt ekstra guacamole.

ENJOY

 



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *