Mammas fylte horn
Fylte horn er noe jeg husker godt fra barndommen. Jeg vokste opp i et travelt hjem med mamma og lillesøster, og mamma var lur og bakte horn sånn passe ofte. Da hadde vi en kjapp lunsj/snack når enn man trengte det 🙂 De aller beste minnene er fra ferier og lange bilturer, hvor mamma selvsagt hadde bakt niste til turen. Vi savnet hverken pølse fra bensinstasjonen eller cheeseburger fra McDonalds… Nå vil jeg dele oppskriften med dere, og avsløre ingrediensen som skiller mammas fylte horn fra andre horn; nemlig kruspersille! Kruspersillen setter en skikkelig god smak på det hele, bare prøv!
Dette trenger du (16 horn):
- 200 g hetemel
- 150 g sammalt hvete, fin
- 150 g sammalt hvete, grov
- 1 ts salt
- 60 g smør
- 3 dl skummelt melk eller lettmelk
- 1 pk gjær
- 100g hvitost
- 1/2 boks bogskinke av kalkun (eller vanlig)
- sammenvispet egg til pensling
- 2-3 ss sesamfrø
- Fersk kruspersille
Slik gjør du:
- Smelt smøret, ha i melken. Rør ut gjæren i melkeblandingen
- Bland mel og salt i en bolle. Hell melkeblandingen i melblandingen og elt deigen. Deigen er klar når den ikke kleber og slipper kanten av bakebollen
- Dekk bollen med et klede, og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 minutter.
- Del opp skinke og ost i terninger.
- Når deigen er ferdig hevet, del deigen i to og kjevle hver del til runde «pannekaker/pizzabunner», ca 30 cm i diameter. Del hver runde del i 8 biter. Bruk gjerne en pizzadeler, og del slik du ville delt en pizza i 8 biter.
- Legg så mye ost og skinke det er plass til på hvert «pizzastykke» (50/50 skinke og ost), og topp med 2-3 kvaster kruspersille. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten (fra bred del mot spiss del).
- Form horn og legg dem på stekeplate med bakepapir. Dekk hornene med et klede, og etterhev dem på et lunt sted i ca 20 minutter
- Pensle hornene med egg og dryss sesamfrø over. Stek hornene midt i ovnen på 220C i ca 13 minutter. Avkjøl på rist.
Håper du syns de er like gode som meg, og at det blir en klassiker i din familie også!
Hilsen Isabel <3