Hjemmelaget mandelsmør
Mandelsmør passer helt supert til brødskiva, til frukt, topping på havregrøt, pannekaker eller i smoothie! Det krever også få ingredienser og er rimelig lett å lage 🙂
Mandler er ekstremt næringsrike og har et høyt innhold av umettet fett, kostfiber og flere vitaminer og mineraler, som blant annet vitamin E. Mandler er faktisk en av de beste naturlige kildene til vitamin E. I tillegg er de også en god kilde til protein.
Jo, det er mye kalorier i mandler, men det er også mye gode næringsstoffer som vi kan ta med oss dersom vi spiser det i moderate mengder 🙂 Vi anbefaler derfor at man holder seg til maks 20 gram usaltede mandler om dagen!
Dette trenger du:
- 250 g usaltede mandler
- 1-2 ts havsalt
- 1 ts kanel
- 1-2 ts honning
Slik gjør du:
- Legg mandlene utover et stekebrett med bakepapir og rist nøttene på 170 grader i ca 10 minutter. Legg mandlene utover et stekebrett med bakepapir.
- Legg mandlene i en kraftig blender eller foodprosessor
- Først vil nøttene bli malt, start gjerne med å bruke pulsfunksjon og sett blenderen på et saktere nivå etterhvert. Etterhvert vil mandlene frigjøre fettet og konsistensen vil endre seg.
- Mandelmassen vil bli mer og mer flytende, mot slutten kan du gjerne skru opp nivået på blenderen litt til. Når du ser massen begynner å bli gyllen og fin kan du tilsette litt havsalt, honning og kanel. Dette kan ta litt tid, så ha gjerne tålmodigheten med deg 🙂
Ha mandelsmøret over i en lufttett beholder eller en glasskrukke – men vent med å dekke det helt til frem til mandelsmøret er helt nedkjølt 🙂 Kan oppbevares i romtemperatur.
GODT SMØR 🙂
Sjekk ut flere oppskrifter HER!