Marias grønnsaksbrød med brokkoli
Det finnes mange gode tips og triks for å øke inntaket av grønnsaker 🙂 Det er veldig populært å blande inn grønnsaker i deiger, og hvorfor ikke prøve det i brød? Grønnsaksbrød liksom! Vi lette på nettet og fant en spennende oppskrift fra Maria Bondeson via Coop Extra sine sider! Vi prøvde oss på det «grønne» brødet med brokkoli, og med deilig pålegg ble det slettes ikke så verst 🙂
Dette trenger du:
- 2 egg
- 200 gram brokkoli
- 50 g mandler
- 2 ss sammalt rug
- 1 ts salt
Slik gjør du:
Forvarm oven til 180 grader.
Kjør mandlene i en foodprosessor til de er finmalt, ha mandelmassen deretter over i en bolle.
Miks mandlene sammen med egg, rugmel og salt.
Kjør brokkoli i en foodprosessor til det blir en fin masse, og miks dette sammen med resten av blandingen.
Legg blaningen/deigen over på et stekebrett med bakepapir, og smør massen utover. Ha deretter et nytt bakepapir over blandingen og klem/klapp deigen flatt utover. Klem det utover til deigen er ca 0,5 cm høy.
Stekes midt i oven i 20 minutter, og avkjøles på rist. Bruk en pizzakjærer til å dele opp brødskivene.