Middag

Kikertcurry med Tzatsiki!

Denne retten er både god, lett og rask å lage. Den er faktisk så digg at selv skeptikere som ikke spiser middag uten kjøtt kommer til å måte innrømme at denne faktisk funker meget bra som middag. Du bare må teste den ut!

Dette trenger du til to porsjoner:

-2 pakker kikerter

-1 halv gul løk

-2 hvitløksfedd

-1 halv ts spisskummin

-1 liten ts chilikrydder/cayennepepper

-1 halv ts kanel

-200 gram hakkede tomater

-1 ts salt

-1,5 dl naturell soyayoghurt

-3/4 agurk

-1/4 ts pepper

-1 ss olje

-1 neve kruspersille/koriander

-1 pk boil-in-bag ris

 

Slik gjør du:

-Ha oljen i en gryte, tilsett løken og stek til løken blik myk.

-Ha deretter oppi 1 fedd finhakket hvitløk, og stek videre noen minutter. Bland inn spisskummin, chilikrydder/cayennepepper og kanel

-Skyll kikerter og tilsett gryten. Tilsett hakkede tomater og salt. Bland alt godt. La blandingen få småkoke i 10-15minutter under lokk. Tilsett gjerne litt vann om det blir for tørt. Kok opp ris imellomtiden.

-Riv agurk og dryss over salt. La det ligge i omkring 5 minutter før du presser ut saften. Bland så agurken og hvitløken sammen med yoghurten og smak til med pepper.

 

And voila! Server curryen med ris, tzatziki og kruspersille eller koriander 🙂


Halloumisalat med granateple og valnøtter!

Denne friske salaten med halloumi, granateple og valnøtter er du helt nødt til å teste ut!

Dette trenger du:
– Halloumiost
– Ruccola/isbergsalat/hjertesalat
– Granateple
– Eple
– Agurk
– Cherrytomater
– Spirer
– Valnøtter
– Balsamico
– olivenolje/rapsolje

Tilbehør: søtpotetchips med urtekrydder og/eller dressing laget av Creme Fraiché, sitron, salt og pepper.

Slik gjør du: Kutt opp søtpotet i skiver og legg på et stekebrett. Ta en liten ts med olje og bland alt godt sammen, tilsett krydder av eget ønske (digg med cayennepepper, salt, chilikrydder, oregano, pepper). La søtpotetchipsen steke på 200 grader i ca 30 minutter, til de blir litt gylne i kantene.

Kutt opp alle grønnsakene og bland godt i en stor bolle 🙂  Kutt opp halloumiosten i biter etter eget ønske, rett før søtpotetchipsen er ferdig kan osten stekes i et par minutter på hver side i en stekepanne

VELBEKOMME 🙂


Kantarellrisotto!


Ingredienser til 4 personer
-1 liter buljongkraft (Sopp/grønnsaksbuljong. Eller hønsebuljong om du føler deg gæærn)
-200 gram kantareller
-5 dl risottoris
-1  stor sjalottløk
-1 hvitløksfedd
-25 gram parmesan
-1/2 sitron
-1 ss olje
-salt og pepper
-friske urter

Slik gjør du
1) Skrell og finhakk hvitløk og sjalottløk. Fres dette i en panne.
2) Tilsett risen og la den steke med hvitløken og sjalottløken i omkring et minutt. Skvis over litt sitronsaft og hell over ca. 7 dl buljongvann og rør til det har kokt inn.
3) Spe på med bujongvann underveis om nødvendig. Fortsett til risen er mør og al dente. Her kommer det litt an på preferanser.
4) La risottoen koke i ca. 20 minutter på svak varme. Risen skal være litt bøt når den er ferdig.
5) Børst og rens kantarellene om de er skitne, og riv de i strimler.
6) Ha nøytral olje i en panne og stek kantarellene på sterk varme, så de ikke kokes fra starten av. Under stekingen vil kantarellene miste noe væske, la dette få koke inn igjen slik at de beholder smaken.
7) Riv over parmesan og rør godt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
8) Legg risottoen i en skål eller på en tallerken, og strø over de stekte kantarellene. Pynt med friske urter, og gjerne litt ekstra parmesan på toppen.

BUON APPETITO!

Oppskrift hentet fra godt.no og Rema 1000 appen


Poke bowl med salmalaks og qunioa – perkekt til helgekosen! 

Lyst til å prøve noe nytt og spennende?  Så er dette noe du absolutt burde prøve. En bolle fylt med masse gode smaker!

 

Ingredienser
– Salmalaks/fersk tunfiskfilet
– Agurk
– Mango
– Soyabønner
– Avokado
– Redikker
– Knaskegulrøtter
– Sesamfrø
– Soyasaus/ponzusaus
– Fersk koriander
– Quinoa/ris
– Vårløk
– Chili
– Majones
– Chilisaus
– Lime
– Salt

Fremgangsmåte: Kutt opp laksen i biter av ønsket størrelse. Bland sammen laksen med finkuttet vårløk, chili, sesamfrø og soyasaus. Kok opp quinoa/ris. Lag chilimajones (oppskrift nedenfor). Kutt opp agurk, mango, avokado, redikker, gulrot og koriander (eller andre ønskede grønnsaker). Legg quinoa/ris i bunn i en bolle, legg over grønnsakene og soyabønnene, tilsett så fisken.Topp med chilimajones, koriander og sesamfrø 🙂 Kan gjerne serveres med ekstra soyasaus/ponzusaus og syltet ingefær

Oppskrift på enkel chilimajones: Bland sammen 1 dl lett majones, 1 ts chilisaus, 1-2 ss limesaft og smak til med salt!


Kremet søtpotet -og gulrotsuppe!

Dette trenger du:
1 middels stor søtpotet
3-4 gulrøtter
1 boks kokosmelk
1-2 hvitløksfedd
1 gul løk
1 Chili
Ønsket mengde med fersk ingefær
1 ss rapsolje/olivenolje til steking
Saften av en 1/2 lime
Litt koriander til topping

Topp gjerne suppen med litt stekt chorizo, bacon eller kylling 🙂 Det passer også utmerket godt med  brød til!

Fremgangsmåte:
Kutt opp hvitløk, chili,  løk og ingefær, putt alt i en gryte og tilsett olje – la dette brunes i 1-2 minutter.  Ta av skallet på søtpoteten, og del søtpoteten og gulrøttene i små terninger. Legg alt i gryten og la det brunes i et par minutter, så tilsetter du kokosmelken (dersom du ønsker en litt tynnere konsistens, tilsett litt vann). La alt koke i 15-20 minutter til grønnsakene er møre. Mos alt med en stavmikser og smak til suppen med lime, salt, pepper og andre krydder av eget ønske!


Vegansk Ramen!

Dette trenger du:
250 gram tofu (1pk)
1-2 fedd hvitløk
1/2 chili
2 krm finrevet ingefær
1 ss stekeolje (raps/olivenolje)
10-12 sopp
3-4 vårløk
3-4 gulrøtter
1 boks vannkastanjer
100-150 g spinat
120 g risnudler (eller andre eggefrie nudler)
2 ts Grønnsaksbuljong pulver
10 dl vann

Smak til med soyasaus, salt, pepper og sitron/limesaft.

Ha vann og grønnsaksbuljong i en stor gryte og varm opp. Finhakk chili, hvitløk og riv ingefær (eller finhakk det)- ha det i en stekepanne sammen med olje. Varm opp og stek i et par minutter. Del opp sopp og tofu i terninger, samt skjær gulrøttene i skiver. Vårløken deles i litt større biter. Tilsett så alle grønnsakene og spinaten i stekepannen. La det steke på middels varme til soppen er myk og spinaten har falt sammen. Legg risnudlene i buljongvannet og kok i et par minutter. Tilsett til slutt alle grønnsakene opp i gryten med nudlene. La gryten stå i et par minutter på lav varme!

PS! Tofu kan også byttes ut med kylling, kjøtt eller fisk.


Deilig og frisk rødbetsuppe!

Dette trenger du:
6 rødbeter
2 store gulrøtter
2 små rødløk
1-2 hvitløksfedd
1 ts hvitvinseddik
1 chili
1 grønnsaksbuljong
1/2 Sitron

Kutt opp rødløk, hvitløk og chili , brun dette i en kjele i et par minutter. Tilsett ca 1 liter vann og løs opp buljongsterningen i vannet. Når vannet koker tilsett gulrot og la det koke i ca 5 minutter. Tilsett deretter rødbetene og hvitvinseddik. La alt koke  til det blir mørt og bland sammen med en stavmikser.  Smak så til med salt, pepper, sitronsaft og evnt andre ønskelige krydder. Server med creme fraiche og koriander!