Middagsmeny uke 49

Middagsmeny uke 49

Det er klart for enda en ny ukesmeny!

MANDAG

Vegetarlasagne med spinat og feta

 

TIRSDAG

Kyllingskarbonader med spinat og chili

 

ONSDAG

Omelettvaffel med salat

Pisk sammen et egg, en liten skvett melk, hakk sopp, chili og skinke og fyll vaffeljernet 🙂 Ha gjerne en deilig frisk salat til eller en grov brødskive/rundstykke.

 

TORSDAG

Ovnsbakt laks og grønnsaker

Kutt opp grønnsaker etter eget ønske, vi brukte brokkoli, småpoteter, gulrot og vårløk. Bland grønnsakene sammen med litt olivenolje, timian og salt og pepper og legg de i en ildfast form. La dette steke i  stekeovnen i ca. 20 minutter på 200 grader. Ta formen ut av ovnen og legg laksefileten på toppen av grønnsakene, gjerne med salt, pepper og litt sitron over. Sett alt inn i stekeovnen og la dette steke til laksefileten er ferdig stekt, ca 10-15 minutter. Server gjerne med litt pesto, kesam eller chilisaus til

(om du ønsker å steke alt samtidig kan du dekke den ildfaste formen med aluminiumsfolie)

 

FREDAG

Havrelompepizza med spekeskinke 

Dette er en superrask middag som smaker kjempe godt. I tillegg kan man variere toppingen masse, så dette blir aldri kjedelig. Til denne pizzaen trenger du havre/speltlomper, lett cremé fraiche, tomat, sopp, spekeskinke, ruccola, løk og fersk mozarella. Start med å smøre cremé fraiche utover en lompe, topp så med tomat, sopp,løk og mozarella. Vi foretrekker å legge på spekeskinke og ruccola etter den er stekt, men dette kan også stekes om du ønsker det 🙂  Pizzaene stekes i ca. 10 minutter på 180 grader, til osten er godt og smeltet og speltlompen begynner å bli litt crispy i kantene.  Om du ønsker å toppe det med et godt krydder kan vi anbefale saltet med parmesan og basilikum fra Nicolas Vahe.

 

Ha en fin matuke folkens 😀 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *