Middagsmeny uke 49
Det er klart for enda en ny ukesmeny!
MANDAG
Vegetarlasagne med spinat og feta
TIRSDAG
Kyllingskarbonader med spinat og chili
ONSDAG
Omelettvaffel med salat
Pisk sammen et egg, en liten skvett melk, hakk sopp, chili og skinke og fyll vaffeljernet 🙂 Ha gjerne en deilig frisk salat til eller en grov brødskive/rundstykke.
TORSDAG
Ovnsbakt laks og grønnsaker
Kutt opp grønnsaker etter eget ønske, vi brukte brokkoli, småpoteter, gulrot og vårløk. Bland grønnsakene sammen med litt olivenolje, timian og salt og pepper og legg de i en ildfast form. La dette steke i stekeovnen i ca. 20 minutter på 200 grader. Ta formen ut av ovnen og legg laksefileten på toppen av grønnsakene, gjerne med salt, pepper og litt sitron over. Sett alt inn i stekeovnen og la dette steke til laksefileten er ferdig stekt, ca 10-15 minutter. Server gjerne med litt pesto, kesam eller chilisaus til
(om du ønsker å steke alt samtidig kan du dekke den ildfaste formen med aluminiumsfolie)
FREDAG
Havrelompepizza med spekeskinke
Dette er en superrask middag som smaker kjempe godt. I tillegg kan man variere toppingen masse, så dette blir aldri kjedelig. Til denne pizzaen trenger du havre/speltlomper, lett cremé fraiche, tomat, sopp, spekeskinke, ruccola, løk og fersk mozarella. Start med å smøre cremé fraiche utover en lompe, topp så med tomat, sopp,løk og mozarella. Vi foretrekker å legge på spekeskinke og ruccola etter den er stekt, men dette kan også stekes om du ønsker det 🙂 Pizzaene stekes i ca. 10 minutter på 180 grader, til osten er godt og smeltet og speltlompen begynner å bli litt crispy i kantene. Om du ønsker å toppe det med et godt krydder kan vi anbefale saltet med parmesan og basilikum fra Nicolas Vahe.
Ha en fin matuke folkens 😀