En oppgradert og moderne vri på kjøttkaker

En oppgradert og moderne vri på kjøttkaker

Kjøttkaker er supergodt og noe de aller flestehar et forhold til. Man tenker ofte brun saus, ertestuing, tyttebærsyltetøy og kokte poteter. Det er noe vi er oppvokst med i alle fall, og hvem liker ikke det?! Kjøttkaker i brun saus må ikke glemmes som rett, så derfor har vi bare valgt å oppgradere den litt. Vi har laget noen spennende kjøttkaker, byttet ut syltetøy med friske bringebær, byttet ut erter med asperges og de kokte potetene med potetbåter. Vi syns det blir rett og slett fortreffelig. Lyst til å prøve? Les videre.

Du trenger (2 personer)

  • 400 karbonadedeig
  • 1 egg
  • 1/3 plante fersk kruspersille
  • 1/2 ts malt muskatt
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts tørket oregano
  • 16 bringebær
  • 12 asperges
  • 20 kantareller
  • 8 små mandelpoteter
  • 1 pose kjøttkakesaus/ brun saus *
  • Olje og flytende margarin

*Vi valgte å bruke posesaus i en travel hverdag, og det er helt i orden. Om man er veldig glad i saus bør man til hverdags styre unna smør og fløte/rømmebaserte sauser, og heller velge tomatbaserte eller de man blander ut med vann. Da unngår man de værste kaloribombene. Vær alikevel oppmerksom på saltinnhold i alt av  halv- og helfabrikat mat.

Slik gjør du

  • Skjær potetene i båter og bland inn litt olivenolje, salt, pepper og oreganokrydder. Legg de deretter i en form/ på et stekebrett og stek i forvarmet ovn (220 grader) i ca. 40 min.
  • Bland karbonadedeigen sammen med finhakket kruspersille, egg, muskatt, salt og pepper. Begynn å stek kjøttkaker i ønsket størrelse på middels varme i stekepannen. Legg de som etterhvert blir ferdig i en form med sølvfolie over for å holdes varme.
  • Når potene begynner å bli klare og alle kjøttkakene er stekt, kan du gi sausen et oppkok, koke asperges i 2-3 min og steke kantarellene på sterk varme.

Håper det smaker!