Ovnsbakt kalkunfilet med søtpotet- og gulrotmos
I dag er det Thanksgiving og derfor har vi kommet med et mattips til denne dagen som innebærer kalkun. For å kunne steke en hel kalkun, er det nødvendig å sette av en del tid, og det er ikke alltid like lett i ukedagene. Så derfor har vi laget en middag inspirert av den typiske thanksgiving-middagen. Her får dere oppskrift på en relativt enkel og rask rett, nemlig ovnsstekt kalkunfilet med søtpotet-og gulrotmos.
Denne mosen passer supert også til kylling, laks og hvit fisk:)
Dette trenger du (2-3 porsjoner)
- 400 g Kalkunfilet
- 1/2 løk
- Litt olje
- Paprikakrydder, salt, pepper og chilikrydder
Søtpotet- og gulrotmos
- 1 stk søtpotet
- 2-3 gulrøtter
- 1-2 ss kesam
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft
Råkost
- Rødkål
- Kaki/sharon/perssimon (kan også ha eple)
- Sitronsaft
- Pepper
Slik gjør du
– Start med kalkunfiletene, legg de i en ildfast form. Ta over litt olje og krydre med ønsket mengde og blend godt så hele fileten er dekket. Sett den i ovnen på 200 grader og stek i 25-30 minutter
– Skrell søtpoteten (og gulrøtter om ønskelig)- Kutt opp søtpotet og gulrot i små terninger, legg de i en kjele med kokende vann. La det koke i ca 15 minutter med lokk på til grønnsakene er møre. Hell ut vannet og tilsett kesam og mos alt med en stavmikser. Smak så til med krydder og sitronsaft. Når du har smakt til kan du la den stå på platen med lav varme frem til kalkunen er ferdig.
– Kutt opp rødkål og sharon, miks det godt sammen og smak til med sitronsaft og pepper
– Når kalkunen er ferdig kan du la den stå å hvilke i ca 10 før du serverer eller skjærer i den
Happy thanksgiving!