Panert torskefilet med ovnsbakte gulrøtter og karridressing

Panert torskefilet med ovnsbakte gulrøtter og karridressing

#Fisketorsdag med panert torskefilet med ovnsbakte gulrøtter og karridressing!

De aller fleste av oss spiser litt for lite fisk i løpet av uken. Men her kommer en super god middagsrett som ikke tar altfor lang tid og det passer både for store og små!
Det å skulle lage sine egne fiskepinner eller panert fisk tar absolutt ikke lang tid, og det er også noe barnene kan være med på å lage også 🙂

Dette trenger du (1 god middagsporsjon)

1.Panert torskefilet

  • 200 g torskefilet (vi brukte den fra kiwi)
  • Havremel (vi brukte havregryn som var malt opp)
  • 1 egg
  • Salt og pepper
  • Olje (til steking)

2.Agurksalat

  • 1/2 agurk
  • 1 ss vann
  • 1/2 ss eddik
  • Smak deg frem med sukker (ca 1 ts holder)
  • Litt salt

3.Karridressing

  • 2 ss drømmelett
  • 2 ts karri
  • Ha gjerne i litt chili (om du ønsker litt sterk dressing)
  • Salt og pepper

4.Ovnsbakte gulrøtter

  • 1/2 pose knaskegulrøtter kuttet på langs
  • Litt olje
  • Krydret med salt, pepper og basilikum

Slik gjør du

  1. Panert torskefilet, start med å male havregryn til havremel og legg dette i en bolle, og i tillegg tilsett litt salt og pepper i blandingen. I en annen bolle kan du knuse et egg og vispe dette sammen.  Skjær torskefileten i 4 like store biter. Dypp det først i eggeblandingen og avslutt med å vende den inn i «havremelet». Varm opp stekepannen med litt olje i og stek de panerte torskefiletene i 3-4 minutter på hver side til de får en god og gyllen stekeskorpe.
  2. Start med å kutte opp agurkene i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel for å få de ekstra tynne. Bland sammen vann, eddik, salt og sukker og vend inn agurkene. Smak deg frem til ønsket smak på blandingen. Det kan være du må tilsette mer eddik eller sukker til det for å skape balanse.
  3. Karridressing, start med å blande rømme sammen med karri og andre ønskede krydder, bland alt godt sammen.
  4. Ovnsbakte gulrøtter. Start med å kutte opp knaskegulrøttene på langs. Legg de i en ildfast form og hell over litt olje, samt krydre gulrøttene med ønsket mengde krydder.  Stekes i 15-2o minutter på ca. 200 grader (vi liker de gjerne med litt tyggemotstand).

Håper det smaker <3

Hilsen Mye!

 

 



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *