«Pasta Bolognese» med linser
En vegetarisk «bolognese» med røde linser.
Røde linser er en næringsrik og lettvinn hovedingrediens i mange vegetariske retter. Røde linser inneholder blant annet protein, jern, sink og selen 🙂
Røde linser kan brukes i mange forskjellige retter, sjekk også ut oppskriften på denne Indiske linsegryte
Dette trenger du (2 gode porsjoner)
- 250 g fersk pasta
- 1 pakke med røde linser (290 g)
- 1 pakke hakkede tomater med smak av basilikum og oregano
- 1 ss tomatpuré
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 chili
- 1/4 purre
- 2 gulrøtter
- 1 stilk stangselleri
- 1 grønnsaksbuljongsterning
- 1 ts hvitvinseddik
- 1-2 ts tørket basilikum
- Litt olje til steking ved behov
- Salt og pepper
Slik gjør du
Finhakk løk, hvitløk, chili og purre og kutt opp gulrot og stangselleri i små terninger. Start med å surre løk, hvitløk, chili og purre i litt olje i en gryte. Tilsett så tomatpuré og surr alt godt sammen.
Tilsett så hakkede tomater, grønnsaksbuljong, grønnsaker og linser, og tilsett så de krydderne du ønsker. La dette småkoke i 15-20 minutter til grønnsakene er møre. Helt mot slutten kan du smake til med mer krydder og hvitvinseddik. La dette stå på svak varme imens du koker opp pastaen etter anvisning på pakken 🙂
Server gjerne med litt revet parmesan på toppen og litt ferske urter eller purre på toppen!
Håper det smaker <3
1 porsjon inneholder ca 550 kcal