Potet -og purresuppe

Potet -og purresuppe

Er du litt lei den fete julematen? Kanskje har du litt potetrester, fiskerester og et brød som begynner å bli tørt ?  Da passer denne potet -og purresuppen helt ypperlig!

I tillegg til å få brukt opp litt av restene man kanskje har hjemme, får man en fyldig og god suppe, men som er litt lettere enn julematen 🙂  I juletiden følger det ofte med store/større mengder kjøttprodukter, og det kan dermed være fint å ha en dag uten at det blir servert kjøtt på middagsbordet!

Dette trenger du:

  • 400-500 g poteter
  • 1 purre
  • 1/2 gul løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ts olje til steking
  • 2 buljongsterninger
  • 0,5 -1 dl vann
  • 3 dl lettfløte (kan også bruke 50/50 melk og fløte)

Topping – røkelaks og brødkrutonger (vi laget av rugbrød)

Slik gjør du:

Start med å finhakke hvitløk, gul løk og kutt purren i skiver (spar gjerne litt som du kan toppe med til sist), la det steke/surre i et par minutter til det blir blankt og mykt.

Tilsett så vann og buljong, la dette koke et par minutter, før du tilsetter de oppkuttede potetene. Tilsett så ønsket mengde av fløte/melk, men pass på så det dekker potetene godt. Ta mindre væske dersom du ønsker en fyldigere suppe. La det koke til potetene er myke og møre, ca 20 minutter 🙂

I mens suppen koker, kan du lage brødkrutongene og dele opp laksen 🙂 Start med å  kutte brødet i små firkanter og stek de i en panne, gjerne i bittelitt smør/olje, så de blir sprøe og gode! Del laksenskivene i ønsket størrelse!

Når potene er møre nok, kjør suppen med en stavmikser for å få en jevn og fin suppe. Smak til med salt, pepper og evnt, andre krydder 🙂

Server toppet med purre, brødkrutonger og laks!

Ekstra tips: dersom du har chiliolje eller sitronolje, er dette godt å dryppe over helt til sist.