Quinoasalat med søtpotet og mango
Quinoasalat med søtpotet og mango passer både til lunsj og til middag og ikke minst smaker den digg! Om du ikke har testet ut quinoa før, bør du absolutt teste ut denne smakfulle salaten!
Quinoa inneholder mye proteiner, vitaminer, mineraler og har et høyt innhold av blant annet omega-3 fettsyrer, i tillegg er det glutenfritt. Les mer om quinoa vårt tidligere innlegg Quinoa – det hellige frøet
Dette trenger du
- 1 dl rød quinoa
- 2 dl vann
- 1 liten søtpotet
- 1 liten mango
- 1/2 rødløk
- Ca 15 små cherrytomater
- 4 never grønnkål
- Saften av 1/2 lime
- Salt og pepper
Slik gjør du
Mål opp 1 dl Quinoa og start med å skylle den godt i en sil. Kok så quinoen opp i en kjele med dl vann med litt salt, om du ønsker også gjerne litt buljong løst opp i vannet. La det koke i 10-15 minutter , til vannet har dampet bort 🙂 Rør gjerne litt rundt underveis.
Kutt opp søtpoteten i små terninger og kok de møre (ca 10 minutter).
I mens søtpotet og quinoa kokes opp kan du starte med å steke grønnkålen på middels varme i en stekepanne sammen med litt olje. Stek grønnkålen til den «faller sammen».
I mens alt det andre koker kan du kutte opp de andre grønnsakene (rødløk, mango, cherrytomater).
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og smak deg til med limesaft, salt og pepper 🙂
Hele retten gir ca 550 kcal
God mandag <3