Rask «Bacalao»

Rask «Bacalao»

Okei, så er det ikke helt bacalao da vi bruker vanlig torsk og ikke klippfisk, men vi kan late litt som. Denne retten er enkel, nydelig og lun, og vil passe godt utover høsten. Som tilbehør kan man servere en grønn salat med hvitløksmarinert artisjokk for eksempel!

Dette trenger du til 3-4 porsjoner:

  • 400 gram lettsaltet torskeloin
  • 4-5 poteter
  • En liten aubergine
  • En rød paprika
  • 400 gram hakkede tomater (vanlig)
  • 400 gram hakkede tomater med basilikum og oregano
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss olje
  • Krydder etter ønske. Vi brukte chilipulver, paprikakrydder, salt, pepper og oregano.
  • Sorte oliven (valgfritt)

Slik gjør du:

  • Skjær poteter og aubergine i skiver, og deretter i to eller fire avhengig størrelse på skivene. Kutt opp paprika.
  • Varm opp oljen i en gryte eller stor stekepanne sammen med oppkuttet hvitløk.
  • Vend poteter, aubergine og paprika inn i oljen og hvitløk. Tilsett deretter de hakkede tomatene.
  • La det putre en stund til potene er myke, så tilsetter du torsk i firkanter og lar de dampe til de er ferdige.
  • Oliven vender du in til slutt om du vil 🙂

God fornøyelse!