Rødbeterundstykker
Rødbeterundstykker som er fargerike, smakfulle og næringsrike!
De aller fleste kjenner rødbeter best i syltet form, men de kan nemlig brukes til så mye mer enn det! Rødbeter har en mild jordaktig smak med har en god del sødme i seg. Rødbeter er rik på kostfiber, B-vitamin som folat og det er en god kilde til kalium.
Dette trenger du (8-9 stk):
- 1/2 stor rødbete
- 2 egg
- 1 dl skummet kulturmelk
- 1 dl melk
- 2 dl havregryn
- 6 dl sammalt hvetemel (eller annen type mel)
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
Slik gjør du:
Start med å skrell rødbeten og kutt en i grovere biter. Mos den sammen med en skvett melk ved å bruke en stavmikser eller food processor.
Rør sammen egg, surmelk og vanlig melk. Bland inn rødbetemiksen. Tilsett resten av ingredisensne. Deigen skal være ganske klissete, men ikke flyte utover papirarket, så tilsett mer mel dersom nødvendig. Bruk to skjeer og fordel deigen utover et bakepapirdekket stekebrett. Stek midt i ovnen på 220 grader i ca 18-22 min. Avkjøl på rist.
De kan også fint fryses ned 🙂
Hilsen Kristin <3