Sjokolade med appelsin fra Anette Selnes

Sjokolade med appelsin fra Anette Selnes

Påsken, som alle andre høytider, byr ofte på mye godteri og heftige måltider. Om du skulle få lyst til å prøve deg frem litt selv på kjøkkenet til fordel for Candy King, anbefaler vi at du tester ut denne hjemmelagde sjokoladen. Vi har vært så heldig å få lov til å dele oppskriften til Anette Selnes. Om du ønsker enda mer inspo til påskegodt fra Anette, kan du sjekke ut det HER.

Du trenger:

• 2 dl kakaomasse
• 1 dl kakaosmør
• 1,5 ss honning
• 1,5 ss lønnesirup
• 1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
• 7-8 dråper med appelsinekstrakt, evt. smak deg frem.

Pynt:
• Vask og tørk en appelsin, og bruk en julienne eller rasp til å få av den øverste delen av skallet.

Fremgangsmåte:

• Kok opp vann i en kjele og skru deretter ned til lav/middels varme.
• Sett en glassbolle el. over kjelen med vann, men pass på at bollen ikke er i kontakt med vannet eller at det kommer vann opp i bollen.
• Tilsett kakaosmør og kakaomasse og la det smelte skånsomt, dette kan ta litt tid.
• Rør sammen når massen er smeltet og tilsett søtning, lurt å begynne litt forsiktig med søtningen og heller tilsette mer etter hvert.
• Tilsett appelsinekstrakt.
• La det stå å godgjøre seg et par minutter før du smaker om du er fornøyd og eventuelt tilsetter mer søtning og appelsin ekstrakt. Husk å rør godt før du smaker, søtningen har en tendens til å legge seg i bunn.
• Rør godt og hell over i en form, jeg bruker en avlang kakeform/brødform eller former av silikon.
• La sjokoladen avkjøle seg noe på benken, ca 15-20 minutter, før du strør på appelsinskallet.
• Sett i kjøleskapet eller fryseren til den er helt stivnet. Sjokoladen er lettere å få ut av formen etter en tur i fryseren. Jeg skjærer forsiktig langs kantene før jeg smeller formen på en trefjøl, da løsner hele sjokoladen akkurat som en isbit.
• Oppbevares i kjøleskap eller fryser.

 

GOD PÅSKE fra Isabel, Caroline og Anette <3