Sjokolade med appelsin fra Anette Selnes
Påsken, som alle andre høytider, byr ofte på mye godteri og heftige måltider. Om du skulle få lyst til å prøve deg frem litt selv på kjøkkenet til fordel for Candy King, anbefaler vi at du tester ut denne hjemmelagde sjokoladen. Vi har vært så heldig å få lov til å dele oppskriften til Anette Selnes. Om du ønsker enda mer inspo til påskegodt fra Anette, kan du sjekke ut det HER.
Du trenger:
• 2 dl kakaomasse
• 1 dl kakaosmør
• 1,5 ss honning
• 1,5 ss lønnesirup
• 1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
• 7-8 dråper med appelsinekstrakt, evt. smak deg frem.
Pynt:
• Vask og tørk en appelsin, og bruk en julienne eller rasp til å få av den øverste delen av skallet.
Fremgangsmåte:
• Kok opp vann i en kjele og skru deretter ned til lav/middels varme.
• Sett en glassbolle el. over kjelen med vann, men pass på at bollen ikke er i kontakt med vannet eller at det kommer vann opp i bollen.
• Tilsett kakaosmør og kakaomasse og la det smelte skånsomt, dette kan ta litt tid.
• Rør sammen når massen er smeltet og tilsett søtning, lurt å begynne litt forsiktig med søtningen og heller tilsette mer etter hvert.
• Tilsett appelsinekstrakt.
• La det stå å godgjøre seg et par minutter før du smaker om du er fornøyd og eventuelt tilsetter mer søtning og appelsin ekstrakt. Husk å rør godt før du smaker, søtningen har en tendens til å legge seg i bunn.
• Rør godt og hell over i en form, jeg bruker en avlang kakeform/brødform eller former av silikon.
• La sjokoladen avkjøle seg noe på benken, ca 15-20 minutter, før du strør på appelsinskallet.
• Sett i kjøleskapet eller fryseren til den er helt stivnet. Sjokoladen er lettere å få ut av formen etter en tur i fryseren. Jeg skjærer forsiktig langs kantene før jeg smeller formen på en trefjøl, da løsner hele sjokoladen akkurat som en isbit.
• Oppbevares i kjøleskap eller fryser.
GOD PÅSKE fra Isabel, Caroline og Anette <3