Skikkelig hjemmelaget fiskegrateng

Skikkelig hjemmelaget fiskegrateng

Fiskegrateng er et kjært barndomsminne for mange, mens noen syns det er kjedelig. Her om dagen ble jeg servert en hjemmelaget fiskegrateng, og den var så god at jeg bare måtte få oppskriften. Jeg prøvde å lage den hjemme selv, og den ble faktisk like god, så oppskriften funker 😉 Og den ønsker jeg selvsagt å dele med dere! En av mange gode nyheter er at retten ikke tar noe lengere tid å lage enn om du setter en ferdig fiskegrateng inn i ovnen.

Dette trenger du til en stor form (6 porsjoner):

  • 500 g torsk + 500 g sei (eller en av dem 1kg) beinfri.
  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 1 sjalottløk
  • 8 dl melk
  • 1/2 teskje kajennepepper
  • 6 eggeplommer
  • 2 eggehviter (stivpisket)
  • salt og pepper etter ønske
  • 1 liter makaroni
  • 1/2 loff (uten skorpe)
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 bunt basilikum

Slik gjør du:

  • Stek fisken lett i en panne med litt smør og krydre med salt, og sett til side.
  • Smelt smør og rør inn melet. Tilsett finhakket sjalottløk. Kok opp og tilsett krydderne.
  • Etter at smørblandingen har avkjølt seg, tilsetter du eggeplommene, og tilslutt vend inn eggehvitene.
  • Smør en ildfastform og tilsett fisken, kokt makaroni og sausen om hverandre.
  • Kjør loff, basilikum, og hvitløk i en foodprosessor. Dryss blandingen over fiskegratengen.
  • Sett i ovnen på 180 grader i 20 minutter, slik at den har et gyllent «lokk».

 

God fisketorsdag!